Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Käytetyn asunnon keskihinta Helsingissä lähestyy jo 300 000:ta euroa

Joka kymmenes asuntokauppa on yli puolen miljoonan arvoinen.

Asuntokauppa on vilkastunut tänä vuonna Jyväskylässä. Tiina Mutila

STT

Käytettyjen asuntojen hinnat pääkaupunkiseudulla jatkavat kasvuaan. Kiinteistönvälitysyhtiö Kahdeksannen päivän markkinakatsauksen perusteella myydyin asuntojen hintaluokka Helsingissä saattaa jo tänä vuonna olla 200 000–300 000 euroa.

Viime vuotta tarkastelevan markkinakatsauksen mukaan kysyntä pääkaupunkiseudun asuntokaupassa vaikuttaa siirtyvän tasaisesti kalliimpiin hintaluokkiin. Helsingissä jo 11 prosenttia viime vuoden käytettyjen asuntojen kaupoista ylitti puolen miljoonan euron kauppahinnan.

Yli 500 000 euron asuntokauppojen määrä Helsingissä on kasvanut viidessä vuodessa 70 prosenttia.

Vastaavasti alle 200 000 euron arvoisten käytettyjen asuntojen kauppamäärä on ollut Helsingissä selvässä laskussa jo kolme vuotta. Sama kehitys on nyt alkanut myös Espoossa. Vantaalla asuntojen kauppamäärä puolestaan kasvoi myös edullisissa hintaluokissa.

– Espoossa metron aukeaminen on todennäköisesti kasvattanut sijoitusasuntokysyntää. Helsingissä edulliset asunnot ovat valuneet sijoitussalkkuihin jo jonkin aikaa, nähtäväksi jää onko sama kehitys alkanut myös Espoossa, kertoi Kahdeksannen päivän toimitusjohtaja Jussi Karppinen tiedotteessa.

Viime vuosien rakennusbuumi alkaa näkyä myös käytettyjen asuntojen kaupassa, kun markkinoille on tullut paljon muutaman vuoden vanhoja, lähes uusia asuntoja.

Keskimääräinen välittäjäkauppa Helsingissä oli 280 698 euroa. Jo tänä vuonna Helsingin myydyimmäksi hintaluokaksi saattaa nousta 200 000–300 000 euroa.

Asuntojen kauppamäärät pääkaupunkiseudulla kasvoivat viime vuonna pari prosenttia.

Kahdeksannen päivän markkinakatsauksen tarkasteluaineistona ovat Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hintaseurantapalveluun rekisteröidyt kaupat, jotka kattavat noin 75 prosenttia kaikista tehdyistä kaupoista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut