Puoluesihteeri Ovaska: Väyrysen valinta puoluevaltuuston puheenjohtajaksi kesäkuussa ei mahdollista

Paavo Väyrynen haluaisi, että puoluevaltuuston puheenjohtajan valinta siirrettäisiin puoluevaltuuston marraskuiselta järjestäytymiskokoukselta kesäkuiselle puoluekokoukselle. Samuli Ikäheimo / Lehtikuva

STT

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen valinta keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi kesäkuussa ei ole puolueen sääntöjen puolesta mahdollista, sanoo puoluesihteeri Jouni Ovaska.

Väyrynen haluaisi, että puoluevaltuuston puheenjohtajan valinta siirrettäisiin puoluevaltuuston marraskuiselta järjestäytymiskokoukselta kesäkuiselle puoluekokoukselle.

Tällainen siirto edellyttäisi keskustan sääntöjen muuttamista. Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri on tehnyt tätä koskevan aloitteen, jota käsitellään puoluevaltuuston kokouksessa Lahdessa sunnuntaina.

Ovaska muistuttaa, että keskustan kesäkuisessa puoluekokouksessa Sotkamossa sääntömuutoskysymykset käsitellään perinteiseen tapaan kokouksen toisena päivänä sunnuntaina. Henkilövalinnat on puolestaan tehty jo lauantaina.

– Vaikka sääntöjä puoluevaltuuston puheenjohtajan valinnan osalta nyt muutettaisiinkin, valittaisiin puoluevaltuuston puheenjohtaja puoluekokouksessa vasta vuonna 2020, Ovaska sanoi toimittajille Lahdessa.

Ovaska arvelee, että puoluevaltuuston puheenjohtajan tehtävä kiinnostaa Väyrystä, koska puheenjohtaja on yksi hallitusneuvottelijoista.

Nykyisellään keskustan puoluehallituksen puheenjohtajan tehtävää hoitaa kuopiolainen Antti Kivelä.

Väyrysen pääsy puoluevaltuuston puheenjohtajaksi edellyttää sitä, että hänet valitaan puoluevaltuustoon kesäkuun puoluekokouksessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut