Paavo Väyrynen vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta – "Erikoinen tapahtumasarja"

Vaihtoehtona jatkaminen kansalaispuolueessa

Paavo Väyrynen vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

STT

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta. Hän kertoo asiasta blogissaan. Väyrynen kertoo keskustelleensa asiasta torstaina keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän kanssa.

– Kerroin Juhalle, että kaiken tapahtuneen jälkeen en ole ehdolla puolueen puheenjohtajaksi, Väyrynen kirjoittaa.

Vaihtoehtonaan hän pitää jatkamista perustamassaan kansalaispuolueessa. Hän kertoo olevansa myös valmis harkitsemaan ehdokkuutta keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Väyrynen kertoo rohkaistuneensa presidentinvaalien tuloksen ansiosta ilmoittautumaan ehdokkaaksi keskustan puheenjohtajan vaaliin. Hän sanoo päättäneensä tehdä vielä yhden yrityksen keskustan pelastamiseksi ja perinteisen kannattajakunnan luottamuksen palauttamiseksi.

– Tästä alkoi erikoinen tapahtumasarja. Aluksi puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti olevansa valmis rehtiin kilpaan. Sitten puoluehallitus päätti hankkimiensa maksettujen asiantuntijalausuntojen nojalla, että en ole vaalikelpoinen. Tällä perusteella järjestöväelle annettiin ohjeet, ettei minua voida ottaa mukaan paneelikeskusteluihin. Keskustelu puolueen linjasta pyrittiin tyystin välttämään, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen mukaan Sipilä ilmoitti kuitenkin julkisuuteen, että hän voisi olla ehdolla, jos eroaisi kansalaispuolueesta.

"Keskusteluja ei olisi mahdollista saada aikaan"

Viime viikon torstaina Väyrynen ilmoitti eroavansa kansalaispuolueesta. Hän kertoo arvelleensa tämän jälkeen, että voisi kiistatta olla ehdolla keskustan puheenjohtajaksi.

– Seuraavana päivänä Seinäjoella järjestetyssä Etelä-Pohjanmaan piirikokouksessa kävi ilmi, että näin ei ole. Epävarmuus jatkuisi, eikä ehdokkaiden välisiä keskusteluja olisi mahdollista saada aikaan, Väyrynen perustelee ratkaisuaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut