Väyrysen puheenjohtajahaaveisiin luvassa lisävaloa viikonloppuna

Paavo Väyrynen. Mikko Stig

STT

Keskustan puheenjohtajakisaan ilmoittautuneen europarlamentaarikko Paavo Väyrysen tilanteesta on luvassa lisätietoa ensi viikonloppuna, kun puoluevaltuusto pui hänen vaalikelpoisuuttaan.

Väyrynen ilmoitti viime viikolla eronneensa perustamastaan kansalaispuolueesta ja samalla hän ilmoitti tulkitsevansa, että voinee nyt kiistatta osallistua keskustan puheenjohtajan vaaliin Sotkamon puoluekokouksessa. Aiemmin puoluehallitus linjasi asiantuntija-arvioihin nojaten, ettei Väyrynen voi pyrkiä puheenjohtajaksi, jos hän on myös kilpailevan puolueen jäsen.

Keskustassa on kuitenkin valmisteltu myös sääntömuutosta, joka estäisi Väyrysen ehdokkuuden myös siinä tapauksessa, että hän eroaa toisesta puolueesta puheenjohtajavaalin alla.

– Sitä käsitellään ensi viikonloppuna puoluevaltuustossa, joka tekee esityksen puoluekokoukselle. Eli se nähdään sen jälkeen, puoluesihteeri Jouni Ovaska sanoi tiistaina.

Lopullisesti Väyrysen vaalikelpoisuuden ratkaisevat puoluekokous ja menettelytapavaliokunta. Ovaskan mukaan puolue on niiden tietojen varassa, mitä Väyrynen on tilanteestaan ilmoittanut.

– Näyttää siltä, että Väyrynen ainakin tällä hetkellä on hänen omien sanojensa mukaan yhden puolueen jäsen. Meillä tietysti ei ole varmuutta, Ovaska totesi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut