Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomalaiset ihailevat Obamaa enemmän kuin Niinistöä – Microsoftin Gates on maailman ihailluin mies

Tässä vilkutteleva Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama on Suomen ihailluin mies. David Moir / Epa / Lehtikuva

STT

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama on suomalaisten eniten ihailema mies ja ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ihailluin nainen. Tämän kertoo YouGovin kansainvälinen tutkimus, jossa selvitettiin 35 maan ihailluimmat ihmiset.

Obamaa ihailee 11,6 prosenttia suomalaisista. Hän päihitti niukasti presidentti Sauli Niinistön, jota ihaili 10,4 prosenttia vastaajista. Kolmanneksi ihailluin mies oli Dalai Lama.

Kotimaisista nimistä listalle ylsivät myös Teemu Selänne (5:s), Vesa-Matti Loiri (6:s), Martti Ahtisaari (7:s) ja Kimi Räikkönen (8:s).

Naisista ihailluin oli Mäkäräinen, jota kertoi ihailevansa 8,5 prosenttia suomalaisista. Toiseksi ja kolmanneksi ihailluimmat naiset ovat Michelle Obama ja Aira Samulin.

Listalle ylsivät suomalaisista myös Tarja Halonen (4:s), Jenni Haukio (5:s), Elisabeth Rehn (9:s) ja Laura Huhtasaari (10:s).

Suomessa kyselyyn vastasi noin 1 000 ihmistä. Maailmanlaajuisesti vastaajia oli yli 37 000. Koko maailman ihailluimmaksi mieheksi nousi Microsoftin perustaja, hyväntekeväisyystyöstään tunnettu Bill Gates. Hän jätti Obaman niukasti taakseen. Kolmanneksi ihailluin oli hongkongilainen elokuvatähti Jackie Chan.

Obama oli ihailluin suuressa osassa maista, mutta hänen sijoitustaan nakersi alhaisempi suosio etenkin Kiinassa (7:nneksi suosituin) ja Venäjällä (12:s).

Venäjän presidentti Vladimir Putin oli maailman kuudenneksi ihailluin mies. Yhdysvaltain nykyinen presidentti Donald Trump ylsi sijalle 17.

Naisista maailman ihailluin oli näyttelijä ja hyväntekijä Angelina Jolie ennen Michelle Obamaa ja tv-juontaja Oprah Winfreytä. Suosituin ei-amerikkalainen oli neljänneksi yltänyt kuningatar Elisabet II.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut