OAJ kiittelee kehysriihipäätöksiä: Koulutukseen panostaminen oikea ratkaisu

STT

Opetusalan ammattijärjestö OAJ kiittelee hallitusta panostamisesta koulutukseen ja työllisyyteen. Hallituksen kehysriihessä sopimat 100 miljoonan määrärahat ovat järjestön mielestä välttämättömiä, jotta osaavan työvoiman puute ei estä talouskasvua.

– Suunta koulutuksen leikkaamisesta kääntyi lievästi uusiin panostuksiin jo vuosi sitten, ja tuoreilla budjettipäätöksillään hallitus vahvistaa myönteistä, Suomen osaamisen ja kilpailukyvyn kannalta välttämätöntä käännettä, arvioi OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen tiedotteessa.

OAJ pitää merkittävänä edistysaskeleena myös sitä, että ensimmäisen vieraan kielen opetusta aikaistetaan. Järjestö arvioi, että kieliopetuksen alkaminen jo ensimmäisellä luokalla valmistaa lapsia yhä kansainvälistyvään maailmaan.

– Ensimmäisen vieraan kielen opetuksen aikaistaminen on tervetullut muutos perusopetukseen. Vierasta kieltä ryhdytään opettamaan jo ensimmäisen luokan keväällä yksi tunti viikossa ja opetus jatkuu toisella luokalla, kun nyt vieraan kielen opiskelu alkaa kolmannelta luokalta. Tämä toteutetaan siis tuntimäärän lisäyksenä, joten se ei ole pois myöhemmästä kieltenopetuksesta tai muista oppiaineista, Luukkainen sanoo.

OAJ on hyvillään lisäksi siitä, että varhaiskasvatus saa enemmän voimavaroja. Sama pätee toiselle asteelle myönnettävään oppimateriaalilisään.

Luukkainen pitää hyvänä, ettei hallitus esittänyt uutta työttömien aktiivimallia, vaan korjasi sitä muun muassa laajentamalla työttömän oikeutta opiskeluun. Positiivista on myös, että työllisyyspalveluihin varataan lisäresurssia 200 henkilötyövuotta.

Työaikalaista saavutettua ratkaisua OAJ pitää tyydyttävänä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut