Skripalin tytär pääsi sairaalasta, vietiin salaiseen paikkaan

Venäjän Lontoon-suurlähetystö onnitteli toipumisesta

Skripalin kodin ohi menevä tie suljettiin myrkytysyrityksen jälkeen maaliskuussa. Daniel Leal-Olivas / AFP Photo / Lehtikuva

STT

Britanniassa myrkytetyn ex-kaksoisagentin Sergei Skripalin tytär Julija, 33, on päässyt pois sairaalasta, vahvistavat viranomaiset.

– Hänen hoitonsa ei pääty tähän, mutta tämä on merkittävä virstanpylväs. Sergei Skripal, 66, toipuu tytärtään hitaammin, mutta toivoaksemme myös hän pääsee aikanaan sairaalasta, sanoi Salisburyn sairaalan johtoon kuuluva Christine Blanshard.

– Molemmat potilaat ovat reagoineet erittäin hyvin tarjoamaamme hoitoon. Samalla kuitenkin molemmat ovat toipumisessaan eri vaiheissa, Blanshard jatkoi.

Hermomyrkyt kiinnittyvät ruumiin tiettyihin entsyymeihin estäen hermoja toimimasta. Tämä johtaa pahoinvointiin ja hallusinaatioihin.

– Tehtävänämme on stabiloida potilaat ja varmistaa hengityksen ja verenkierron toiminta. Se jälkeen käytämme eri lääkeaineita, joiden avulla heidän kehonsa voivat tuottaa lisää entsyymejä myrkytyksessä vahingoittuneiden tilalle, Blanshard selvitti.

Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Julija Skripal olisi päässyt sairaalasta jo eilen ja hänet on viety salaiseen paikkaan. Blanshardin mukaan Skripal on toivonut yksityisyyttä.

Venäjän Lontoon-suurlähetystö onnitteli Julija Skripalia tämän toipumisesta.

– Silti tarvitsemme kiireesti todisteita siitä, että se, mitä hänelle tehdään, tehdään hänen omasta vapaasta tahdostaan, suurlähetystö tviittasi.

Isä ja tytär löydettiin runsas kuukausi sitten myrkytettyinä puistosta Salisburyssa. Britannia syyttää myrkkyiskusta Venäjää, joka on torjunut epäilyt.

Brittilehdille vuodettujen tietojen mukaan myrkytyksessä käytetyn Novitshok-aineen epäillään olleen peräisin Moskovan kaakkoispuolella Shihanin kaupungissa sijaitsevasta laitoksesta. Britannian puolustusvoimien testilaboratorio ei ole pystynyt varmistamaan myrkyn alkuperää, mutta pitää todennäköisenä, että sen taustalta löytyy valtiollinen toimija.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut