Venäjän tv julkaisi myrkytetyn kaksoisagentin tyttären puhelun – aitoudesta ei takeita

Julija Skripal kertoo lausunnossaan toipuvansa hyvää vauhtia.

Venäjän valtiollinen televisio on soittanut ohjelmassaan nauhoitteen, jonka väitetään olevan Britanniassa myrkytetyn entisen kaksoisagentin tyttären puhelu serkulleen. Vasily Maximov / Lehtikuva / AFP Photo

STT, AFP

Venäjän valtiollinen televisio on soittanut ohjelmassaan nauhoitteen, jonka väitetään olevan Britanniassa myrkytetyn entisen kaksoisagentin tyttären puhelu serkulleen.

Puhelussa Julija Skripaliksi esittäytyvä nainen kertoo pääsevänsä pian pois sairaalasta ja isänsä voivan hyvin.

– Kaikki on hyvin. Hän lepää nyt, hän nukkuu. Kaikki voivat hyvin. Mitään peruuttamatonta ei tapahtunut, Julija Skripaliksi esittäytynyt nainen kertoo puhelussa.

Rossija 1 -kanava kertoo saaneensa nauhoitteen Julijan serkulta Viktorialta. Se ei ole pystynyt varmistamaan tallenteen aitoutta.

Myös Julija Skripal myrkytettiin isänsä Sergein kanssa. Tyttären on kerrottu toipuneen kovaa vauhtia, mutta isä on tiettävästi yhä kriittisessä tilassa.

Julija Skripal on julkaissut myös Britannian poliisin välityksellä lausunnon, jonka mukaan hän heräsi viikko sitten ja vahvistuu päivä päivältä.

Puhelussa Julijan Venäjällä asuva serkku myös toivoo pääsevänsä ensi viikolla Britanniaan tapaamaan Julijaa.

– Kukaan ei myönnä sinulle viisumia, Julijaksi oletettu vastaa.

Julijan Viktoria-serkku on kertonut myrkytyksestä julkisuudessa useaan otteeseen. Eilen hän esiintyi tv:n keskusteluohjelmassa entisen venäläisagentin Aleksandr Litvinenkon vuonna 2006 tehdystä murhasta epäiltyjen Andrei Lugovoin ja Dmitri Kovtunin kanssa.

Hän kertoi venäläismedialle aiemmin viikolla, että Skripaleita ei voitu myrkyttää kotonaan, sillä silloin myös heidän lemmikkinsä olisivat altistuneet myrkylle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut