Venäjä ei päässyt mukaan Kemiallisten aseiden kieltojärjestön Skripal-tutkimukseen

Venäjän Hollannin-suurlähettiläs sanoi Haagissa, että Venäjä ei onnistunut saamaan äänestyksessä riittävästi tukea muilta.

Yhdyvaltain suurlähetystö Moskovassa. Vasili Maksimov / Lehtikuva

STT, AFP

Venäjä ei pääse mukaan Kemiallisten aseiden kieltojärjestön (OPCW) tutkimukseen venäläisen ex-kaksoisagentin myrkytyksestä Britanniassa. Venäjän Hollannin-suurlähettiläs sanoi Haagissa, että Venäjä ei onnistunut saamaan äänestyksessä riittävästi tukea muilta.

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö on ollut koolla keskustelemassa Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä myrkytystapauksesta.

Venäjä vaatii myös YK:n turvaneuvostoa koolle agentin myrkytyksestä. Venäjän YK-lähettiläs ilmoitti haluavansa neuvoston kokoontuvan torstaina.

"Kieroutunut" ehdotus

Britannia arvioi, että Venäjän ehdotus Skripalin myrkyttämisen tutkimisesta maiden yhteistyönä on "kieroutunut". Britannian mukaan kyseessä on harhautus, jolla Venäjän viranomaiset pyrkivät välttelemään vastaamista kysymyksiin, joihin heidän olisi vastattava.

Skripal ja hänen tyttärensä myrkytettiin Britannian Salisburyssa maaliskuun alussa. Britannia ja länsimaat ovat syyttäneet teosta Venäjää, joka on kiistänyt syytökset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut