Ruotsalaislaulaja "Lill-Babs" on kuollut 80-vuotiaana

STT

Ruotsin kansansuosikki, laulaja Barbro "Lill-Babs" Svensson on kuollut 80-vuotiaana, kertovat useat ruotsalaisviestimet.

– Hän oli vahva persoona, suvereeni viihdyttäjä ja jakoi iloa Ruotsin kansalle koko ikänsä jo teini-iästä alkaen, sanoi ruotsalaisartisti, Lill-Babsin ex-puoliso Lasse Berghagen uutistoimisto TT:lle.

Lill-Babsin läpimurtolevytys oli vuonna 1959 Är du kär i mig ännu Klas-Göran (Mua lemmitkö vielä, oi Kustaa), jonka kirjoitti Abba-managerina sittemmin tunnettu Stikkan Anderson. Lill-Babsin varhaiset levytykset olivat iloisia ja humoristisia duuriralleja. Myöhemmin ääneen tuli syvyyttä ja tummempia sävyjä.

1960-luvun alussa hän levytti ruotsiksi useita angloamerikkalaisia poplauluja, kuten Itsy Bitsy Teenie Weenie (Pikku pikku bikinissä) ja Gummiboll (Kumipallona luokses pompin ain).

Monet Lill-Babsin levyttämistä kappaleista ovat tulleet tunnetuiksi myös suomalaisartistien suomeksi laulamina. Brita Koivunen levytti kappaleen Mua lemmitkö vielä, oi Kustaa. Pikku pikku bikinissä lauloivat suomeksi niin Pirkko Mannola kuin Laila Kinnunenkin. Kumipallon levytti 1960-luvulla Pirkko Mannola ja 1970-luvulla M.A. Numminen sekä suomeksi että ruotsiksi.

Yli 60 vuoden artistiura

Svensson esiintyi ensi kerran 15-vuotiaana 1953 ja lauloi levylle 1954. Hän edusti Ruotsia euroviisuissa vuonna 1961 kappaleella April, April. Lill-Babs esiintyi myös useissa elokuvissa, televisio-ohjelmissa sekä teatterilavoilla.

Vuonna 2014 hän juhlisti jo kuuttakymmentä vuottaan artistina.

Kahden lapsen äiti Lill-Babs oli naimisissa kahdesti, ensin artisti Lars "Lasse" Berghagenin ja sen jälkeen entisen Norjan jalkapallomaajoukkueen maalivahdin Kjell Kaspersenin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.