Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Hippos 2020 on miljoonien lahjoitus veronmaksajilta – "Luottamushenkilöiden tulisi keskeyttää prosessi"

Jyväskylän jäähallin yksityistäminen vuonna 2008 on hyvä huono esimerkki tappioiden siirtämisestä veronmaksajille. Jäähalliyhtiön ottamien lainojen takaisinmaksu tapahtuisi Hippos 2020 -sopimusten teon yhteydessä, kirjoittaa Jyväskylän kaupungin pitkäaikainen liikuntajohtaja Pekka Sihvonen, liikuntasuunnittelun professori Kimmo Suomi sekä pitkäaikainen tilapalveluiden projektipäällikkö Ilmo Viitanen Keskisuomalaisen mielipidepalstalla tiistaina.

Kirjoituksen mukaan jäähalliyhtiön lainat maksetaan pois nostamalla Jyväskylän kaupungilta 4,5 miljoonan laina.

– Jäähalliyhtiö ei varautunut riittävästi lainojenmaksuun, eikä jäähallin käyttäjiltä peritty riittäviä maksuja. Veronmaksajille aiheutuu 10 vuoden ajalta joka vuosi laskennallisesti keskimäärin n. 450 000 euroa vuodessa, kirjoituksessa sanotaan.

Jäähallin yhden vuoden avustuksella esimerkiksi Jyväskylän Kiri pääsisi veloistaan kertalaakista.

Avoimia kysymyksiä riittää

Allekirjoittaneita hiertää Hippos-hankkeessa moni muukin asia. Miehet epäilevät, että koko Hippos 2020 -hankkeessa on kyse JYP Jyväskylä Oy:n taloudellisesta tilanteesta. Lisäksi Hippokselle rakennettava laboratorio on kirjoittaneiden mielestä vain "savuverho". Sen maksaa Yliopistokiinteistöt.

Avoimia kysymyksiä riittää.

 – Miten hoidetaan alueen liikennejärjestelyt ja paikoitus? Mitkä ovat kaupungin todelliset kustannukset hankkeessa? Miten estetään valtionapujen takaisinperintä, jos Hipposhallin KIHU:n laajennustilat puretaan? Ketkä ovat vastuullisia Jäähalli Oy:n tappioihin ja miten turvataan, että jatkossa ei vastaavaa kaadu kaupungin veronmaksajille? Miten aiotaan hoitaa tasapuolinen velkaseurojen saatavien perintä ja Jyväskylän liikuntaelämän yhdenvertainen kehittäminen?

– Luottamushenkilöiden tulisi keskeyttää prosessi, miehet kirjoittavat.

Lue koko mielipidekirjoitus tästä.