Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänään vietetään aprillipäivää – uutispiloissa esiintyvät Iivo-nukke ja Linnan juhlien hävikkilikööri

Aprillipäivä innoittaa tänäkin vuonna kanssaihmisten huiputtamiseen. Pilauutisia tarjoavat niin lehdet, yritykset kuin erilaiset viralliset tahotkin. Esimerkiksi VR kertoo lanseeraavansa maailman ekologisimman lippuluokan, jossa kuntopyörää polkemalla saat edullisemman lipun. SuperEko-vaunussa junan sähkö tuotetaan kuntopyörää polkemalla, ja lipun hintaan vaikuttaa, mitä enemmän ja kovempaa polkee.

Helsingin poliisi kertoo, että se aikoo ottaa käyttöön rauhoittavaa räntää ampuvan sadettimen Rännättimen. Poliisin mukaan Rännätin voidaan kytkeä päälle, jos esimerkiksi lämmin kesäsää saa ihmisten tunteet kuumenemaan. Näin kuumapäiset kaupunkilaiset saadaan sujuvammin pois puistoista ja rannoilta.

Keskisuomalaisen verkkosivun aprillipilassa hyödynnettiin  Ähtärin pandakaksikon suurta kiinnostavuutta. KSML juksasi lukijoitaan, että Jin Baobao ja Hua Bao olisivat yleisön nähtävissä Pandan tehtaanmyymään edustalla Vaajakoskella lakritsaa syömässä. Pandoja olisi saanut lisämaksusta myös silittää.

Hämeen Sanomien mukaan Hämeenlinnan kaupunki muuttaa maksutta kaupunkilaisten polkupyörät sähköpyöriksi. Lehden mukaan kauppatorilla on tänään tapahtuma, jossa halukkaiden polkupyöriin asennetaan kevyt akku ja sähkömoottori. Asennuksen luvataan kestävän viitisen minuuttia.

Savon Sanomien mukaan maastohiihdon olympiavoittajasta Iivo Niskasesta tehdään leluversio. Iivo-nukella on liikkuvat kädet, jalat ja pää. Niveliä on sen verran, että nukke voi hiihtää niin perinteisellä kuin luistelutyylilläkin. Idean taustalla on lehden mukaan kotimainen lelumaahantuoja APR-Toys.

Joensuun kaupunki kertoo aprillipäivänä julkaisuvapaassa tiedotteessaan, että kaupunginjohtaja Kari Karjalainen on saanut roolin elokuvaohjaaja Markku Pölösen tulevassa elokuvassa. Karjalainen esittää raitiovaunua kohtauksessa, joka sijoittuu Helsinkiin.

From Waste to Taste -yhdistyksen mukaan helsinkiläinen hävikkiruokaravintola Loop on valittu toimittamaan tarjoilut Presidentinlinnan seuraaviin itsenäisyyspäiväjuhliin. Tiedotteen mukaan luvassa on ainakin käyristä kurkuista ja erilaisista tomaateista tehtyä salaattia, kukkakaalipyreetä ja sirkkavoileipäkakkua. Uutuutena juhlassa lanseerataan hävikkibanaanilikööri.

"Aikuisten potkupuvut pääkonttorille"

 

Rahapeliyhtiö Veikkauksen mukaan yhtiön pääkonttorilla henkilökunta kulkee tulevaisuudessa lottopallopotkupuvuissa. Veikkauksen mukaan potkupukuja voi käyttää niin arjessa kuin juhlassa: esimerkiksi kravatin kera puvusta voi saada arkisen hienostunutta smart casual -pukeutumista.

Aprillipiloja on tiettävästi harrastettu ainakin 1500-luvun lopulta alkaen. Perinne saattaa olla vanhempikin, sillä antiikin roomalaisten keväiseen Hilaria-juhlaan kuului yleinen hilpeys ja hassuttelu.