Kolumni: Musiikkitähtien törkeyksiin ei ole puututtu – Täysi-ikäiset irstailivat jopa 13–14-vuotiaiden tyttöjen kanssa

Toimittaja Juho Hämäläinen kirjoittaa kolumnissaan "sovinismin linnakkeesta".

Musiikkialan sovinismista ei ole vielä puhuttu riittävästi, sanoo toimittaja Juho Hämäläinen. Arkistokuva ei liity juttuun. Heikki Pölönen

Pauliina Salminen

Viime aikojen Metoo-kampanja on tuonut päivänvaloon naisiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän ja väkivallan.  Toimittaja Juho Hämäläisen mukaan toinen vastaava salaisuus on kuitenkin edelleen paljastamatta.

– Yksi sovinistinen linnake on kuitenkin edelleen pystyssä. Luulisi, että Led Zeppelinin kitaristi Jimmy Pagen, 74, puntti tutisisi edes vähän tällä hetkellä. Page ja muut aikalaiskollegansa ovat nykyään harmittoman oloisia eläkeläisukkoja, mutta 1970-luvulla suosionsa huipulla nämä metsästivät alaikäisiä uhreja silmät kiiluen, Hämäläinen kirjoittaa.

– Alan historiakirjallisuudesta löytyy lukuisia kuvauksia siitä, kuinka reilusti täysi-ikäiset musiikkitähdet irstailivat jopa 13–14-vuotiaiden tyttöjen kanssa. Hyvin usein muusaehdokkaiden kohtelu ei ollut lähelläkään herrasmiesmäistä.

Eräs musiikkilegenda on kehunut harrastaneensa uransa aikana seksiä yli 4 000 naisen kanssa.

– Myös rock’n’rollin kantaisät Elvis Presley, Chuck Berry ja Jerry Lee Lewis ovat kaikki tunnettuja mieltymyksestään nuoriin, alle rippikouluikäisiin tyttöihin.

Hämäläinen toivoo kolumnissaan kunnioittavaa käytöstä myös musiikkialalle. Lue koko kolumni tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.