Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hovioikeus ei uskonut selityksiä – Kouvolan suuren huumelastin tuomiot kovenivat

STT

Itä-Suomen hovioikeus on koventanut tuomioita suuresta amfetamiini- ja marihuanalastista, joka takavarikoitiin Kouvolassa toissa vuoden syksyllä.

Käräjillä osa syytteistä kaatui, kun syytetyt kertoivat yhteydenpitonsa liittyneen muun muassa Blackberry-puhelinten kauppaan. Hovioikeuden mukaan kertomukset puhelinkaupasta eivät olleet uskottavia.

Hovioikeus katsoi Ville Tapani Lehmusmetsän järjestelleen huumausaineiden toimitusta Suomeen yhdessä Mihajlo Drageljevicin kanssa. Lehmusmetsä sai 8 vuotta vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausainerikoksesta. Drageljevicin tuomio pysyi 10 vuotena vankeutta.

Kuriiriksi katsotun Aleksandar Vorkapicin tuomio pysyi 5,5 vuotena. Sen sijaan huumausaineita lastauspaikalle toimittaneen Ramdan Bezzatin tuomio koveni hovioikeudessa kahdella vuodella 8 vuodeksi vankeutta. Yhden syytetyn osalta asia raukesi, kun hän kuoli oikeusprosessin aikana.

27 kiloa vahvaa amfetamiinia ja 35 kiloa marihuanaa tuotiin rekka-autossa laivalla Hollannista Turkuun toissa vuoden lokakuussa. Poliisi takavarikoi sen Kouvolassa vielä samana päivänä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut