Perussuomalaiset: Yritystukityöryhmän esitykset ajaisivat teollisuutta ulos EU:sta – Pekkarinen ihmettelee

Mauri Pekkarinen ihmettelee ulostuloa – työryhmän esitykset eivät ole valmiita.

Mauri Pekkarinen. Arkistokuva. Martti Kainulainen

Antti Autio / STT

Perussuomalaiset kertovat olevansa pettyneitä yritystukiryhmän esitykseen. Puolueen mukaan yritystukityöryhmän esitykset ajaisivat Suomen teollisuutta EU:n ulkopuolelle.

Työryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) kertoo kuitenkin, ettei työryhmän esitys ole valmis. Hänen mukaansa ryhmä pyrkii siihen, että esitys saadaan valmiiksi heti pääsiäisen jälkeen niin, että se ehtisi valmiiksi ennen hallituksen huhtikuun kehysriihtä. Pekkarinen ihmettelee perussuomalaisten toimintaa.

– Esityksessä riittää vielä keskustelemista, Pekkarinen kertoi STT:lle.

Työryhmän kokoomuslainen jäsen Harri Jaskari vahvistaa Pekkarisen lausunnon. Hänen mukaansa Pekkarinen on lähestynyt tietyillä ehdotuksilla ja niitä on käyty lävitse.

– Mitään esitystä ei vielä ole, vaan tämä on sormiharjoittelua, mitä tämä (esitys) voisi olla, Jaskari sanoi STT:lle.

Perussuomalaiset haluavat, että muun muassa teollisuuden energialeikkuri ja päästökauppakompensaatio pitäisi säilyttää. Tuulivoiman tuesta perussuomalaiset luopuisivat.

Energialeikkurin tarkoitus on keventää teollisuuden verorasitusta. Päästökauppakompensaatiolla korvataan päästökaupan teollisuudelle aiheutuvia epäsuoria kustannuksia.

– Olisi käsittämätöntä ja Suomen edun vastaista antaa teollisuutemme karata maihin, joissa ei ole lainkaan tai ei ainakaan noudateta EU-tason ilmastopoliittisia määräyksiä. Jätämme työryhmässä eriävän mielipiteen, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri tiedotteessa.

STT yritti tavoittaa häntä tuloksetta.

Osassa nopeasti, osassa hitaasti

Teollisuuden sähköverot ovat keskeisiä kiistakysymyksiä. Meren mukaan energialeikkuria ei tarvittaisi, jos Suomen energiaveroa laskettaisiin lähemmäksi EU:n minimitasoa.

Jaskari huomauttaa, että osassa asioista voitaisiin edetä nopeasti, mutta osassa isoista muutoksista voitaisiin edetä useiden vuosien aikataululla.

Syyskuussa asetetun yritystukityöryhmän aikataulu on viivästynyt useaan kertaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut