Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomi hakee talouskasvua maapallon ulkopuolelta – ministerit asettivat avaruustyöryhmän

Anne Berner (kesk.) (kuvassa) sekä Mika Lintilä (kesk.) asettivat työryhmän tutkimaan avaruuden liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämistä. Vesa Moilanen / Lehtikuva

STT

Suomen taloudelle etsitään uusia kasvumahdollisuuksia avaruudesta. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ovat asettaneet työryhmän tutkimaan avaruuden liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämistä.

Strategisen työryhmän virallisena tehtävänä on valmistella ehdotus Suomen avaruusstrategian uusiksi, kasvua ja työllisyyttä edistäviksi toimenpiteiksi.

Painopiste avaruustoiminnassa on siirtynyt yhä enemmän liiketoimintaan. Ministeriöiden mukaan Suomessa on hyvät edellytykset avaruusliiketoiminnan merkittävälle kasvulle. Business Finland on jo käynnistänyt toimia, joilla tavoitellaan avaruusalan viennin tuplaamista.

Ministeriön asettaman työryhmän puheenjohtajana toimii johtaja Riikka Heikinheimo EK:sta. Työryhmän toimikausi on lokakuun loppuun. 

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut