Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IL: Korvaushakemuksen tyrmäys harmittaa yhä Hakkaraista – "Jos olisin ollut oikeasta puolueesta"

Teuvo Hakkarainen ei ole palannut sairauslomaltaan työhönsä eduskunnassa. Vesa Moilanen

Eriikka Hienola

Viitasaarelainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) kertoo Iltalehdelle olevansa yhä harmissaan siitä, ettei hänen tekemäänsä korvausvaatimusta hyväksytty eduskunnan kansliatoimikunnassa.

Hakkarainen törmäsi Audi A8:llaan Pikkuparlamentin ajoportin pollareihin marraskuussa, ja haki ensin 15 649,41 euron korvausta ja myöhemmin 7 724,50 euron korvaussummaa.

– En minä ollut sieltä ihan hurjia vaatimassa. Eivät ne päätä siellä samalta viivalta. Jos olisin ollut oikeasta puolueesta tai oikea edustaja niin sittenpä siellä ei olisi kukaan puhunut yhtään mitään ja lasku olisi maksettu, Hakkarainen sanoi lehdelle ja arveli korvauspäätöksen hylkäyksen johtuvan "pärstäkertoimesta".

Lehti kertoo, että Hakkarainen sanoo olevansa syytön kolarointiin, joskin eduskunnan hallintojohtajan Pertti Rauhion mukaan kolari taas johtui siitä, että Hakkarainen "ei ajonestolaitteiden käytöstä annettujen ohjeiden mukaisesti luetuttanut kulkutunnistettaan puomilla eikä siten saanut luvallista ajo-oikeutta eduskunnan pysäköintitiloihin".

– Kun puomi aukesi, niin totta kai minä lähdin ajamaan. Kuulin, että siellä on aikaisemminkin tapahtunut vastaavanlaista.

Auto vaurioitui vajaan 16 000 euron edestä. Myöhemmin Hakkarainen haki korvausta puolittamalla summan.

– Se olisi ollut reilu peli, mutta se ei näköjään kelvannut kansliatoimikunnalle, Hakkarainen sanoo lehdelle.

– Se on iso raha kenelle tahansa ja varsinkin minulle, joka olen köyhä kuin kirkonrotta.

Teuvo Hakkarainen jäi sairauslomalle työstään 2. helmikuuta. Aluksi sairausloman kerrottiin jatkuvan helmikuun loppuun, mutta perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri kertoi kuun lopussa, että Hakkaraisen sairausloma jatkuu pääsiäisen yli. Hakkarainen ei ole kommentoinut sairausloman syytä. Hän katosi julkisuudesta joulun alla sen jälkeen, kun oli eduskunnan kuppilassa suudellut kansanedustaja Veera Ruohoa (kok.) väkisin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut