Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaleva, Kauppalehti ja Ilta-Sanomat saivat Julkisen sanan neuvostolta langettavan

STT

Kaleva, Kauppalehti ja Ilta-Sanomat ovat saaneet Julkisen sanan neuvostolta (JSN) langettavan päätöksen. Kaleva sai huomautuksen piilomainonnasta ja Ilta-Sanomat olennaisesta asiavirheestä. Kauppalehti sai langettavan siitä, että se oli jättänyt kertomatta haastateltavan sidonnaisuuksista.

Kaleva sai langettavan päätöksen marraskuussa julkaisemastaan sivun kokoisesta mainoksesta, jota ei ollut merkitty mainokseksi. JSN toteaa, että advertoriaalissa eli lehtijuttua jäljittelevässä mainoksessa käsiteltiin Kalevan ja urheilujoukkueen yhteistyötä. Mainos oli lehden markkinointimateriaalia.

JSN katsoo, että mainos ei erottunut Kalevassa mainokseksi, vaikka siinä käytettiin hieman erilaisia kirjasintyyppejä kuin lehden journalistisessa sisällössä.

Ilta-Sanomat sai langettavan kommenttikirjoituksesta, jossa väitettiin, että yli 50 000 euron tuloilla palkankorotus voi verotuksen progressiivisuuden vuoksi muuttua palkanalennukseksi. JSN:n mukaan myös tyyliltään vapaammissa kirjoituksissa esitettyjen tietojen tulee pitää paikkansa.

Kauppalehden saama langettava päätös tuli syyskuussa verkkosivuilla julkaistusta jutusta, joka käsitteli verotusta koskevia tuomioistuinratkaisuja. Jutussa haastateltu asianajaja oli edustanut jutussa käsitellyn riidan osapuolta. Tätä ei tuotu esille Kauppalehden jutussa.

Kauppalehteä julkaiseva Alma Media, Ilta-Sanomia julkaiseva Sanoma ja Kalevaa julkaiseva Kaleva 365 ovat STT:n omistajia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut