Kahdeksasluokkalainen mielipidesivulla: Naiset ovat viisaita, itsenäisiä ja vahvoja – silti heitä aliarvioidaan jatkuvasti

Naiset ovat viisaita, itsenäisiä ja vahvoja ihmisiä, Jokinen muistuttaa. Evelin Kask

Liisa Niemi

Kahdeksatta luokkaa käyvä jyväskyläläinen Venla Jokinen arvostelee Keskisuomalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan sitä, miten naisia esineellistetään mediassa.

Vaikka lastensatujen prinsessatkin ovat nykyään vahvoja ja viisaita naisia, kiinnittävät lehtijutut huomiota lähinnä naisten ulkonäköön.

– Lehdistä voi lukea useasti julkisuuden naisista ja kuninkaallisista, mutta lähes aina nämä uutiset kertovat vain heidän uusista hiustyyleistä ja asuistaan, eivät siitä, mitä he ajattelevat, Jokinen kirjoittaa

Vaikka Suomessa naisten asema on parempi kuin monissa muissa maissa, naiset kohtaavat syrjintää myös täällä. Naisia aliarvioidaan, heitä kohtaan on ennakkoluuloja, eikä heitä oteta vakavasti.

Siksi naisia esineellistäviä lehtijuttuja ei pidä sivuuttaa.

– Naiset eivät ole kauniita esineitä, jotka on hankittu koristeeksi, heitä ei voi siirrellä paikasta toiseen ja tarvittaessa heittää kaatopaikalle, kun he eivät enää sovi sisustukseen. Naiset ovat viisaita, itsenäisiä ja vahvoja ihmisiä, Jokinen muistuttaa.

– Ajattelemmehan näin myös arkielämässä?

Lue mielipidekirjoitus kokonaisuudessaan täältä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut