Orpo Lepomäen näkemyksestä: Tämä tuli ihan puskista – kokoomus on sitoutunut sote-uudistukseen kokonaisuutena

"Ryhmässä on niitä, jotka eivät ole pitäneet maakuntapohjasta, mutta elementtejä ei voi yksin sanella"

Sanna Nikula / STT

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan kansanedustaja Elina Lepomäki ei ole aikaisemmin kertonut hänelle ajatuksistaan. Lepomäki kertoi tänään äänestävänsä lähipäivinä eduskuntaan tulevaa valinnanvapauslakia vastaan. Lepomäki sanoi, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistusta ei tulisi viedä eteenpäin hallituksen esittämässä muodossa

– Olimme muusta asiasta yhteydessä, ja hän kertoi, että hänellä on sote-asioista info. Tämä tuli sillä tavalla ihan puskista. Olemme kuitenkin kolme vuotta tätä käsitelleet melkein viikoittain eri ryhmissä. Tämä ei ole tullut aikaisemmin esille, vaikka aikaa olisi kyllä ollut runsaasti, Orpo sanoi eduskunnassa.

Orpon mukaan mielipiteitään voi esittää, mutta kokoomus on sitoutunut sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistukseen kokonaisuutena. Hän toivoo, että lähiaikoina eduskuntaan tulevan valinnanvapauslain käsittelyssä edetään normaalijärjestyksessä ja tehdään päätöksiä.

Lepomäen mahdollinen rangaistus ryhmäkurista lipeämisestä on Orpon mukaan eduskuntaryhmän johdon asia.

Hyviä ja vähemmän hyviä elementtejä

Orpo tietää kokoomuksen ryhmässä olevan niitä, jotka eivät ole pitäneet uudistuksen joistakin osista. Hekin ovat hänen mielestään kuitenkin sitoutuneet hyvin kokonaisuuteen.

– On meillä edustajia, jotka eivät ole pitäneet tästä maakuntapohjasta, mutta kun tehdään massiivista uudistusta, siinä on erilaisia elementtejä, joita ei voi yksin sanella. Ryhmämme on mielestäni hyvin sitoutunut siihen kokonaisuuteen, jossa on hyviä ja vähemmän hyviä elementtejä. Semmoista tämä politiikka on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.