Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuva! Nokian 1990-luvun banaanipuhelimesta julkaistaan uusi versio – yhtiöltä uutta myös älypuhelinmarkkinoille

Nokian puhelimia lisenssillä valmistava suomalaisyhtiö HMD Global on julkistanut viisi uutta Nokia-puhelinta Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri. Lluis Gene / AFP Photo / Lehtikuva

STT

Nokian puhelimia lisenssillä valmistava suomalaisyhtiö HMD Global on julkistanut viisi uutta Nokia-puhelinta Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa. Uusista puhelimista neljä on Android-käyttöjärjestelmällä varustettuja älypuhelimia ja yksi on modernisoitu versio vanhasta Nokia-klassikosta.

Neljä uutta tulokasta älypuhelinvalikoimaan ovat Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6 ja Nokia 1.

Niistä Nokia 8 Sirocco on lippulaivapuhelin, jonka maailmanlaajuinen keskihinta on HMD:n tiedotteen mukaan 750 euron paikkeilla. Se tulee myyntiin huhtikuun alkupuolella.

Nokia 7 Plus maksaa noin 400 euroa, Nokia 6 noin 280 euroa ja Nokia 1 noin 85 euroa.

Peruspuhelinmarkkinoille HMD Global tuo Nokia 8810:n, joka on uusi versio vuonna 1998 julkaistusta, "banaaninakin" tunnetusta puhelimesta. Liukukannesta ja kaarevasta muotoilusta tunnetun puhelimen uusi versio toimii 4G-verkoissa. Puhelin sisältää muun muassa uuden version Nokian perinteikkäästä matopelistä.

Puhelin on saatavana mustana sekä räikeän banaaninkeltaisena. Sen keskimääräinen hinta on noin 80 euroa.

HMD Global aloitti Nokian klassikkomallien julkaisemisen jo viime vuonna, jolloin se toi markkinoille uuden version takavuosien menestyksekkäästä 3310-puhelimesta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut