Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Joukko Boko Haramin hyökkäyksen jäljiltä kadonneista tytöistä pelastettu Nigeriassa

Poliisi kertoi keskiviikkona, että yli sata tyttöä katosi.

STT, AFP

Nigerian paikallishallinnon mukaan äärijärjestö Boko Haramin hyökkäyksessä kadonneista tytöistä on löydetty osa. Aiemmin viranomaiset ovat kertoneet, että kymmeniä tyttöjä olisi pelastettu. Osavaltion ja armeijan edustajat eivät ole vielä antaneet tarkkaa lukua siitä, kuinka monta kadonnutta tyttöä on löytynyt.

Armeijan edustaja kertoo, että tytöt löytyivät terroristien hylkäämästä, rikkoutuneesta ajoneuvosta. Hän arvioi terroristien joutuneen paniikin valtaan, sillä sotilaat olivat heidän kintereillään.

On todennäköistä, että osa tytöistä on edelleen Boko Haramin hallussa. Armeijan edustaja kertoo, että tyttöjä oli useammassa ajoneuvossa.

Nigerian poliisi kertoi keskiviikkona, että yli sata tyttöä katosi Boko Haramin hyökkäyksessä. Äärijärjestö hyökkäsi Yoben osavaltiossa maan koillisosassa olevaan kouluun maanantai-iltana. Aluksi paikalliset kertoivat tyttöjen ja heidän opettajiensa paenneen, mutta vähitellen pelko tyttöjen sieppauksesta kasvoi.

Keskiviikkona viitisenkymmentä lasten vanhempaa ja huoltajaa kokoontui koululle vaatimaan tietoja tapahtuneesta. Tällöin poliisi vahvisti 111 tytön olevan kateissa.

Huhtikuussa 2014 Boko Haram sieppasi yli 200 koulutyttöä naapuriosavaltiossa Bornossa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut