JYP ja Kirittäret antoivat komean ystävänpäivälahjan jyväskyläläisille vanhuksille

"On pelaajille kunnia toimia seuralaisina ja järjestää virkistävä hetki ihmisille, jotka ovat varmasti ansainneet sen."

Naisten pesäpallojoukkue Kirittärien pelaajat hakevat lauantaina vanhuksia kotoaan ja vievät heidät JYP–Jukurit-peliin. Kuvituskuva. Jaana Kautto

Susanna Stranius

Jääkiekkoseura JYP ja naisten pesäpallojoukkue Jyväskylän Kirittäret kutsuvat ikäihmisiä JYP–Jukurit-jääkiekko-otteluun lauantaina 17. helmikuuta.

Kirittärien pelaajat noutavat 20 jääkiekosta innostunutta vanhusta Jyväskylän palvelutaloista ja päiväkeskuksista ja saattavat heidät ottelun jälkeen takaisin kotiin. Pelaajat viettävät aikaa ikäihmisten kanssa koko jääkiekko-ottelun ajan.

– On pelaajille kunnia toimia seuralaisina ja järjestää virkistävä hetki ihmisille, jotka ovat varmasti ansainneet sen, kertoo Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen Jyväskylän kaupungin tiedotteessa.

Jatkoa seuraa ensi kesänä

– Haluamme toteuttaa Jyväskylän kaupungin strategiaa tukemalla osallisuutta ja hyvinvointia. Tulemme järjestämään tapahtumia, joilla vahvistamme jyväskyläläisten yhteisöllisyyttä ja tuemme asukkaiden harrastustoimintaa. Tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä Jyväskylässä, JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius kertoo yhteistyön tavoitteista tiedotteessa.

Tapahtuma saa jatkoa ensi kesänä, kun JYPin pelaajat vievät vanhuksia vuorostaan Kirittärien otteluun.

Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluiden palvelujohtaja Maarit Raappana otti ilolla vastaan liikuntapääkaupungin kestomenestyjien kutsun vanhuspalvelujen asiakkaille.

– On todella upeaa, kuinka JYP ja Kirittäret ottavat vastuuta Jyväskylän ikäihmisistä. Yksinäisyys on kaikissa ikäluokissa asia, johon pitää löytää panostusta. Hienoa toimintaa seuroilta, toteaa palvelujohtaja Raappana tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.