Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veikkauksen johto sai hallintoneuvostolta puhtaat paperit rahapeliautomaattien sijoittelusta

Veikkauksen hallintoneuvosto pyysi selvitystä Seuran uutisen jälkeen.

Rahapeliyhtiö Veikkauksen hallintoneuvosto on antanut yhtiön johdolle puhtaat paperit rahapeliautomaattien sijoittelusta, kertoo Keskisuomalainen. Hallintoneuvoston puheenjohtajan, kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) mukaan hallintoneuvosto ei näe tarvetta muuttaa nykyistä linjaa rahapeliautomaattien sijoittelussa.

Kanervan mukaan Veikkauksen rahapelejä ei sijoiteta ihmisten sosioekonomisen taustan perusteella, vaan asiakasmäärät ja isot kauppakeskukset ovat erityinen kohdealue automaateille.

– Peliautomaatteja sijoitellaan ihmisvirtojen mukaan ja hajasijoittamisen periaatteella. Automaattipelejä on voitava pelata kattavasti koko maassa, ei ainoastaan kauppakeskuksissa vaan myös haja-asutusalueilla. Se on myös linjana, että mitään kasinokeskuksia ei havitella, Kanerva sanoo Keskisuomalaiselle.

Hallintoneuvosto pyysi selvitystä sen jälkeen, kun Seura-lehti uutisoi Veikkauksen sijoittavan peliautomaatteja eniten alueille, missä on matalimmat tulot, alhaisin koulutusaste ja korkein työttömyysaste.

Veikkauksen hallintoneuvostoon kuuluu 13 puolueiden edustajaa, 13 Veikkauksen tuoton saajien edustajaa ja kaksi henkilöstön edustajaa.

Lue lisää Keskisuomalaisen näköislehdestä.