Uutissuomalainen: Hautala ja Jäätteenmäki aktiivisimmat mepit

STT

<Person>Heidi Hautala</Person> (vihr.) ja<Person> Anneli Jäätteenmäki</Person> (kesk.) ovat olleet tällä vaalikaudella määrällisesti arvioituna selvästi aktiivisimmat suomalaismepit, käy ilmi Uutissuomalaisen vertailusta. Vertailussa huomioitiin suomalaismeppien toimiminen mietintöjen esittelijöinä ja varjoesittelijöinä sekä puheenvuorot parlamentin täysistunnoissa. Tiedot koottiin Euroopan parlamentin verkkosivuilta.

Hautala on tällä vaalikaudella tehnyt 20 mietintöä esittelijänä ja 34 mietintöä varjoesittelijänä. Jäätteenmäki on tehnyt neljä mietintöä esittelijänä ja 34 mietintöä varjoesittelijänä.

Kärkikaksikon jälkeen eniten mietintöjä ovat tehneet <Person>Nils Torvalds</Person> (r.), <Person>Merja Kyllönen</Person> (vas.) ja <Person>Petri Sarvamaa</Person> (kok.), kukin vähintään 25. Tosin Torvalds ja Kyllönen ovat tehneet vain yhden mietinnön esittelijänä ja loput varjoesittelijänä.

Vähiten mietintöjä ovat suomalaismepeistä tehneet<Person> Liisa Jaakonsaari </Person>(sd.), <Person>Miapetra Kumpula-Natri </Person>(sd.), <Person>Pirkko Ruohonen-Lerner</Person> (ps.), <Person>Henna Virkkunen </Person>(kok.) ja <Person>Paavo Väyrynen</Person> (kesk.), kukin alle kymmenen.

Mietintöjen tekemistä voidaan pitää meppien keskeisimpänä tehtävänä, koska tällöin ollaan parlamentin lainsäädäntötyön ytimessä. Esittelijänä meppi laatii lainsäädännön kohteena olevasta asiasta mietintöluonnoksen, neuvottelee muiden meppien kanssa ja toimii trilogi-neuvotteluissa päämeppinä. Varjoesittelijä kokoaa oman poliittisen ryhmänsä kannan asiaan.

Euroopan parlamentin vaalikausi alkoi vuonna 2014 ja jatkuu ensi vuoteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.