Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nokia aloittaa yt-neuvottelut ja harkitsee terveysteknologiasta luopumista

Nokia vähentää verkkoliiketoiminnasta arviolta 350 työpaikkaa Suomessa.

Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian verkkoliiketoiminnan ryhmiä sekä tukitoimintoja, ja niiden arvioidaan kohdistuvan yhtiön kaikkiin Suomen toimipaikkoihin paitsi Oulun-tehtaaseen. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sanna Nikula, Nina Törnudd / STT

Teknologiayhtiö Nokia aloittaa uudet yt-neuvottelut ja arvioi vähentävänsä verkkoliiketoiminnasta noin 350 työpaikkaa Suomessa. Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian verkkoliiketoiminnan ryhmiä sekä tukitoimintoja, ja niiden arvioidaan kohdistuvan yhtiön kaikkiin Suomen toimipaikkoihin paitsi Oulun-tehtaaseen.

Lisäksi Nokia Technologies -liiketoimintaryhmä aloittaa yt-neuvottelut, jotka johtavat arviolta 75 työpaikan vähenemiseen.

Nokia perustelee yt-neuvotteluita pitkän aikavälin kilpailukyvyn turvaamisella. Yhtiö arvioi uusimman osavuosikatsauksensa julkistamisen yhteydessä, että verkkomarkkinat jatkavat tänä vuonna supistumistaan.

– Suunnitellut muutostoimenpiteet ovat välttämättömiä Nokian pitkän aikavälin kilpailukyvyn turvaamiseksi. Menestyäksemme tässä markkinaympäristössä meidän on edelleen tehostettava toimintaamme kautta linjan, myös Suomessa, perusteli Nokian Suomen maajohtaja Tommi Uitto yhtiön tiedotteessa.

Nokialla on Suomessa tällä hetkellä yhteensä noin 6 300 työntekijää.

Nokian maailmanlaajuinen synergia- ja kustannussäästöohjelma etenee myös muissa maissa. Sillä tavoitellaan 1,2 miljardin euron vuotuisten kokonaiskustannussäästöjen saavuttamista koko vuoden 2018 aikana. Säästökuuri alkoi Alcatel-Lucent -kaupan myötä, kun Nokia alkoi purkaa yhtiöiden välisiä päällekkäisyyksiä.

Digitaalisen terveydenhuollon kohtalo auki

Nokia kertoi myös arvioivansa terveysteknologian yksikön tulevia vaihtoehtoja. Liiketoimintayksikkö valmistaa älykelloja, vaakoja ja muita digitaalisen terveydenhuollon laitteita. Liiketoiminta tuli osaksi Nokiaa ranskalaisen Withings-yhtiön myötä, jonka Nokia osti vuonna 2016.

– Digitaalisen terveydenhuollon liiketoiminnan strategisten vaihtoehtojen arviointi voi johtaa tai olla johtamatta yritysjärjestelyyn tai muihin muutoksiin, tiedotteessa pyöritellään.

Yt-neuvottelut eivät koske Nokia Technologies -liiketoimintaryhmään kuuluvia patenttiliiketoimintaan, brändikumppanuuksiin ja teknologialisensointiin keskittyviä yksiköitä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut