Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskisuomalainen aloittaa yt:t Päijät-Hämeen lehdissään, Itä-Hämeen printtiä vähennetään ja digitaalista sisältöä lisätään

Neuvottelujen mahdolliset henkilövaikutukset koskevat korkeintaan 12:ta työsuhdetta.

Mediatalo Keskisuomalainen aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat sen Päijät-Hämeessä ilmestyviä lehtiä. Etelä-Suomen Sanomien mukaan neuvottelujen mahdolliset henkilövaikutukset koskevat korkeintaan 12:ta työsuhdetta.

– Neuvottelut eivät koske radiota eivätkä jakeluliiketoimintaa, vaan kustannusliiketoimintaa. Niiden keskiössä on Itä-Häme-lehti, kertoo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi STT:lle.

Keskisuomalainen pohtii Heinolassa ilmestyvän Itä-Häme-lehden konseptin uudistamista ja ilmestymispäivien vähentämistä nykyisestä kuudesta kerrasta viikossa.

– Mediamaksun myötä maailma on muuttunut. Muutamme konseptia siten, että painotamme digitaalista jakelukanavaa suhteessa perinteiseen. Printtilehteä vähennetään, ja se vaikuttaa ilmestymispäiviin, mutta digitaalista sisältöä vahvistetaan ja parannetaan asiakaskokemusta, Kangaskorpi sanoo.

Jyväskylässsä pääkonttoriaan pitävän Keskisuomalaisen mediaperheeseen kuuluu yhteensä 62 lehteä ja sähköistä mediaa ympäri Suomen. Päijät-Hämeessä sen medioita ovat Itä-Hämeen lisäksi muun muassa Etelä-Suomen Sanomat, Uusi Lahti -lehti ja Seutu4-lehdet.