Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nuorten seksuaalikasvatukseen neuvoja uudelta nettisivustolta – "Kunnioittava suhtautuminen toisiin opitaan kotona"

Nuorten seksuaalikasvatukseen neuvoja uudelta nettisivustolta.

STT

Nuorten seksuaalikasvatuksen tueksi on avattu uusi materiaalipankki. Duodecimin kustantaman Koulun terveyskirjasto -nettisivuston seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen keskittyvä osio on tarkoitettu nuorille itselleen sekä heidän opettajilleen ja vanhemmilleen.

Sivustolla käsitellään esimerkiksi seurustelua sekä sukupuolen ja seksuaalisuuden monimuotoisuutta. Kohderyhmänä ovat 13–19-vuotiaat nuoret.

Aineiston tarkoituksena on opettaa nuorille tietoja ja taitoja, jotka auttavat heitä päättämään suhteistaan ja seksuaalisuudestaan eri kehitysvaiheissa. Aikuisen tehtävänä on tukea nuoren tunnevuorovaikutustaitojen harjoittelua.

Kasvattajille suunnatun viisiosaisen kokonaisuuden laatinut seksologian asiantuntija Tarja Santalahti sanoo, että esimerkiksi parisuhteen pelisäännöistä opitaan paljon kotona.

– Nuori tarvitsee taitoa ymmärtää ja tulkita sosiaalisia tilanteita sekä kykyä toimia omien ja yhteisten päämäärien saavuttamiseksi muita loukkaamatta. Hyvät sosiaaliset taidot liittyvät kykyyn ilmaista tunteensa tilanteeseen sopivalla tavalla. Parisuhteessa ei voi sanella, millainen toisen pitää olla tai mitä hänen pitää tuntea. Kunnioittava suhtautuminen toisiin opitaan kotona, sanoo Santalahti. 

Asiantuntijoiden laatimien materiaalien lisäksi nuoret ovat olleet mukana tuottamassa sisältöä nettisivustolle.

Materiaali on vapaasti käytettävissä vuoteen 2020.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut