Ugandassa kuollut suomalainen oli saanut luvan markkinoida Patrian tuotteita – Toimitusjohtaja Ylelle: Harkinta petti

Noin nelikymppinen suomalaismies löytyi viime viikolla kuolleena hotellihuoneesta Kampalasta.

STT

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo myönsi tiistaina Ylelle yhtiön tehneen virheen, kun se antoi suomalaisliikemiehelle luvan markkinoida Patrian tuotteita Ugandassa.

Noin nelikymppinen suomalaismies löytyi viime viikolla kuolleena hotellihuoneesta Kampalasta. Paikallinen poliisi tutkii tapausta.

Isotalo kertoi Ylelle, että mies sai markkinointiluvan tammikuussa puolustusteknologiaa valmistavan Patrian myyntipäälliköltä. Mies oli itse ottanut yhteyttä Patriaan ja kertonut liikematkastaan Afrikkaan, jossa hän tapaisi Ugandan ja Mosambikin ministereitä.

Isotalon mukaan myyntipäälliköllä ei ollut riittäviä valtuuksia luvan antamiseen.

– Harkinta petti, sillä lupa olisi vaatinut myyntipäällikön esimiehen suostumuksen ja Patrian oman prosessin mukaiset selvitykset, hän sanoi Ylelle.

Ylen mukaan Patria oli käynnistänyt miehestä taustaselvityksen, jossa ei löytynyt esteitä yhteistyölle. Maaselvitykset Ugandasta ja Mosambikista sen sijaan jäivät tekemättä.

– Uganda on muun muassa Transparency Internationalin listalla ihmisoikeusrikkomusten vuoksi. Patria ei pyri sinne kauppasuhteisiin, Isotalo sanoi Ylelle.

Mediatietojen mukaan samalla Ugandan-matkalla oli myös entinen ministeri Suvi Lindén. Isotalo sanoi Ylelle Patrian kuulleen samanaikaisesta matkasta, mutta hänen mukaansa Lindénillä ja Patrialla ei ole mitään yhteistyötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.