Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kymmeniätuhansia rohingya-lapsia elää kauhistuttavissa oloissa Myanmarin Rakhinessa

Rakhinessa vierailleen Unicefin edustajan mukaan lapset ovat nopean avun tarpeessa.

Rohingya-muslimeja odottamassa ruoka-apua Bangladeshin Ukhian alueella. Munir Uz Zaman / Lehtikuva

STT

Samalla kun maailman huomio on keskittynyt Bangladeshin pakolaisleireihin, yli 60 000 rohingya-lasta on jäänyt lähes unohduksiin ja jumiin tyrmistyttäviin oloihin leireillä Myanmarin keskisessä Rakhinessa, kertoi YK:n lastenjärjestö Unicef tammikuussa. Rakhinessa vierailleen Unicefin edustajan Marixie Mercadon mukaan lapset ovat nopean avun tarpeessa.

Mercadon mukaan leirit ovat helposti eristyksissä kaikesta ja esimerkiksi yhdelle leirille pääsy vaati neljästä viiteen tuntiin kestäneen venematkan. Leireille rakennetut suojat huojuivat tolppien varassa jätteiden ja ulosteiden seassa.

– Ensimmäinen asia, jonka huomaat leireille saavuttuasi, on vatsaa kääntävä lemu. Jotkin osat leireistä ovat kirjaimellisesti likakaivoja, Mercado sanoi.

Myanmarin hallituksen sulkemaan Rakhineen on avustusjärjestöjen ollut vaikea saada humanitaarista apua perille. YK:n mukaan kaikki sen yhteistyökumppanien ylläpitämistä hoitokeskuksista on suljettu joko ryöstelyn tai tuhoamisen takia tai siksi, ettei työntekijöillä ole ollut pääsyä keskuksiin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut