Valtiopäivien avajaiset alkoivat juhlajumalanpalveluksella – saarnan piti Teemu Laajasalo

Piispa Laajasalo otti sisällissodan esille juhlasaarnassaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö (vas.) ja Helsingin piispa Teemu Laajasalo kättelivät vuoden 2018 valtiopäivien avajaisisjumalanpalveluksessa Helsingin tuomiokirkossa. Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Valtiopäivien avajaiset ovat alkaneet perinteisellä juhlajumalanpalveluksella Helsingin tuomiokirkossa. Avajaissaarnan piti Helsingin piispa Teemu Laajasalo. Hän otti saarnassaan esille sisällissodan muistovuoden ja muistutti siitä, kuinka niin hyvä kuin pahakin lähtee liikkeelle pienestä siemenestä.

– On vaikea löytää ja erottaa ne pienenpienet siemenet, joissa on hyvä kasvun potentiaali. On vaikea osata ravita kasvua oikein. On vaikea pitää sitkeät rikkaruohot loitolla. Mutta mahdollista se on. Siitä kertoo Suomen tarina, Laajasalo sanoi.

Ohjelma jatkuu kello 13.45 alkavassa juhlaistunnossa eduskunnassa. Siellä presidentti Sauli Niinistö julistaa valtiopäivät avatuiksi. Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) vastaa presidentin puheeseen eduskunnan puolesta. Juhlaistuntoa voi seurata myös verkkolähetyksenä eduskunnan internetsivuilla.

Valtiopäivien avajaispäivän ilta huipentuu Suomen Kansallisoopperassa, jossa nähdään Madama Butterfly.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.