Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SAK:n Eloranta: Aktiivimallin vastaiset protestit vaikuttaneet hallitukseen

Hallituksen puheenjohtajatrio tapasi SAK:n pomoja aamulla Kesärannassa.

SAK:n työvaliokunta tapasi aamulla ennen mielenosoitusta hallituspuolueiden puheenjohtajakolmikon ja työministerin pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Aktiivimalliprotestin seurauksista olivat keskustelemassa pääministeri Juha Sipilä (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.), eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) sekä työministeri Jari Lindström (sin.).

SAK:sta paikalla olivat muun muassa puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja varapuheenjohtaja Matti Huutola, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin, Rakennusliiton Matti Harjuniemi ja JHL:n Päivi Niemi-Laine.

Elorannan mukaan tapaamisessa keskusteltiin yleisesti työttömyyden hoidosta ja työllisyyspolitiikasta sekä siitä, miten työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen yhteistyö voi jatkua.

Eloranta uskoo, että aktiivimallin vastaiset protestit ovat vaikuttaneet hallitukseen.

– Hallitus lupaa laittaa lisää rahaa palveluihin. Uskon, että se on osoitus siitä, että kansalaisaloite ja muu kansalaiskeskustelu on vaikuttanut tähän, hän sanoi toimittajille mielenosoituksessa Helsingin Senaatintorilla.

Elorannan mukaan hallituksen tapaaminen tapahtui yhteisestä aloitteesta.

– Olemme pitäneet hallitukseen yhteyttä. Todettiin, että ennen mielenosoitusta on hyvä käydä viimeiset keskustelut.

SAK:n mielestä aktiivimallin leikkuri pitäisi laittaa jäihin siksi aikaa, että kansalaisaloite on käsitelty eduskunnassa. Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana ei pitäisi ottaa leikkuria käyttöön.

– Se olisi konkreettinen kädenojennus työttömille, Eloranta sanoi.