Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nokian Renkaat: Säädöksiä on noudatettu, rikosta ei ole tapahtunut

KRP aloitti esitutkinnan epäillyistä arvopaperimarkkinarikoksista.

Nokian renkaat on tehnyt vahvan tuloksen. Lehtikuva / Vesa Moilanen

STT

Nokian Renkaat kommentoi epäilyjä mahdollisista arvopaperimarkkinarikoksista toteamalla, että säädöksiä on noudatettu.

– Nokian Renkaat on sitä mieltä, että kaikkia säädöksiä on noudatettu, ja asiassa ei ole mitään rikosta tapahtunut. Tietenkin on hyvä, että asiat selvitetään perin pohjin, mutta tarkempaa tietoa emme voi tällä hetkellä antaa, sanoi yhtiön toimitusjohtaja Hille Korhonen STT:lle.

Korhonen sanoi, ettei Keskusrikospoliisi ole ollut vielä asian tiimoilta yhteydessä. Toimitusjohtaja ei osannut myöskään arvioida, kuinka kauan tutkinta kestää.

KRP kertoi tänään aloittavansa esitutkinnan epäillyistä arvopaperimarkkinarikoksista, jotka liittyvät Nokian Renkaiden valmistamiin renkaisiin ja lehdissä julkaistuihin rengastesteihin. Nokian Renkaiden tulosinfossa kuitenkin korostettiin, ettei tapauksessa ole kyse rengastesteihin liittyvistä asioista, vaan sisäpiirikaupasta.

KRP:n tutkinnanjohtaja Veli Matti Räsänen sanoo STT:lle, ettei poliisi kerro vielä mitään tarkempaa rikosepäilystä.

– En voi tässä vaiheessa kertoa mitään tarkempaa tutkinnan sisällöstä tai epäiltyjen määrästä, Räsänen sanoi.

Räsänen arvioi, että esitutkinta tulee viemään aikaa.

– Tutkinnan kestoa on vaikea arvioida, mutta kokemuksen perusteella voin sanoa, että nämä arvopaperimarkkinatutkinnat eivät ole lyhytkestoisia.

Erittäin vahva loppuvuosi

Nokian Renkaat julkaisi tänään loka-joulukuun tuloksensa, joka oli vahva.

Loka-joulukuun tulos nousi 123 miljoonaan euroon oltuaan edellisvuonna 108 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi kuudella prosentilla 490 miljoonaan euroon.

Liikevoittoprosentti oli viime vuoden loppuneljänneksellä 25.

Toimitusjohtaja Hille Korhonen kiitteli kulunutta vuotta kaikilta osin menestyksekkääksi ja totesi yhtiön olevan erinomaisessa kunnossa. Myös KRP:n esitutkinta mainittiin tilinpäätöstiedotteessa, mutta vain parin lauseen verran.

– Yhtiön tietoon on tullut, että keskusrikospoliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan, tiedotteessa todettiin.

Tiedotteen mukaan yhtiön liikevaihto kasvoi kaikilla markkinoilla, ja yhtiö ylitti markkinan kasvun tärkeillä Venäjän markkinoilla. Myynti kasvoi myös muualla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Hallitus esittää 1,56 euron osinkoa, kun yhtiö viime keväänä jakoi 1,53 euroa. Nokian Renkaat ennakoi liikevaihtonsa ja liikevoittonsa kasvavan tänä vuonna.

Hallituksen uusiksi jäseniksi ovat tulossa Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordan sekä Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut