Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nokia ennakoi verkkomarkkinoiden supistuvan tänäkin vuonna – nousu alkaa ensi vuonna

Nokian oikaisema liikevoitto oli hiukan yli miljardin.

Nina Törnudd / STT

Nokian oikaisema liikevoitto (ei-IFRS) nousi viime vuoden loka-joulukuussa seitsemän prosenttia edellisvuodesta ja oli hiukan yli miljardin. Liikevaihto pysyi ennallaan edellisvuodesta 6,7 miljardissa eurossa.

Toimitusjohtaja Rajeev Suri luonnehti katsauksessaan kulunutta neljännestä vahvaksi. Hän kuitenkin ennakoi, että verkkoliiketoiminnan markkinat supistuvat ensi vuonna lisää. Supistuminen on aiemmin arvioitua hitaampaa, koska Pohjois-Amerikassa olosuhteet hieman parantuvat. Seuraavina vuosina, eli 2019 ja 2020, Nokia kuitenkin ennakoi markkinaolosuhteiden parantuvan selvästi laajojen 5g-verkkohankkeiden ansiosta.

– Rakennushankkeiden päästessä käyntiin Nokia on erittäin hyvässä asemassa, Suri sanoi.

Nokian patenttiliiketoiminta jatkoi vahvaa kasvuaan. Liikevaihto kasvoi lähes 80 prosenttia ja liikevoitto 146 prosenttia, johtuen ensisijaisesti uusista lisenssisopimuksista.

Yhtiön hallitus kertoi jo viime syksynä ehdottavansa, että viime vuodelta maksettaisiin 19 sentin osinko, kaksi senttiä enemmän kuin viime keväänä maksettiin. Hallitus ilmoitti nyt sitoutuvansa siihen, että yhtiön osinko kasvaa tulevina vuosina, myös vuodelta 2018.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut