Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

UPM investoi "useita miljoonia" Jämsänkoskelle: Tuotanto kasvaa vielä tänä vuonna

Yhtiö uusii kalanterin ja lisää tuotantokapasiteettiä.

Jämsänkosken tehtaan tuotanto jatkuu normaalisti uudistuksen ajan. Karjalainen Hannu

Pauliina Salminen

UPM investoi "useita miljoonia" Jämsänkosken paperitehtaalle. Yhtiö kasvattaa glassiini- ja superkalanteroitujen (SCK) papereiden, käytännössä esimerkiksi tarran taustapapereiden, tuotantokapasiteettia.

– Investointisumma Jämsänkoskella on useita mlijoonia euroja. Merkittävästä investoinnista on kysymys, kertoo johtaja Jaakko Nikkilä.

Nikkilä vastaa UPM:n Specialty Papers- liiketoiminta-alan Euroopan ja Pohjois-Amerikan toiminnasta.

Jatkossa tehdas voi tuottaa vuosittain 40 000 tonnia enemmän tarrojen taustapaperia kuin nykyään. Uusi superkalanteri on laite, joka kiillottaa paperia. Muutostyöt alkavat heti ja kestävät noin puoli vuotta.

– Uusi kalanteri saadaan toivottavasti käyttöön jo tämän vuoden neljännellä neljänneksellä. Investointi on olemassaolevalle kalanterille, mutta tällä mahdollistetaan myös vaativampien tuotteiden valmistus.

Käytännössä muutos koskee Jämsänkosken tehtaan paperilinjoja 3 ja 4.

Irrokepapereilla, esimerkiksi tarrojen taustapapereilla, on nyt kysyntää. Jämsänkosken investoinnin lisäksi UPM on päättänyt toteuttaa esiselvityksen Nordlandin tehtaan hienopaperikone 2:n muuntamisesta irrokepaperikoneeksi. Selvitys valmistuu vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut