Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

UPM:n vahva tuloskehitys jatkuu – tulos parantunut jo useita vuosia

Sääolosuhteet tuovat yhtiön mukaan rajoituksia puunkorjuuseen, mikä vaikuttanee negatiivisesti tulokseen.

Materiaalikone nostaa koivua rekka-autosta kuorimoon UPM:n sellutehtaalla Kuusankoskella. Martti Kainulainen

Matias Åberg / STT

Metsäyhtiö UPM:n vahva tuloskehitys jatkui loka–joulukuussa. Vertailukelpoinen liikevoitto kohosi 366 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 283 miljoonaa.

Yhtiö kuvailee viime vuotta ennätykselliseksi. Koko viime vuoden vertailukelpoinen liikevoitto nousi 1,29 miljardiin euroon, kun se vuonna 2016 oli 1,14 miljardia.

UPM kertoo parantaneensa tulostaan 19 vuosineljännestä peräkkäin.

Toimitusjohtaja Jussi Pesonen kirjoittaa yhtiön talouskatsauksessa, että UPM onnistui korottamaan hintoja ja kasvattamaan toimitusmääriä. Näin yhtiö selätti korkeampien tuotantokustannusten ja epäsuotuisten valuuttakurssien vaikutuksia.

UPM odottaa, että kysynnän kasvu jatkuu tänä vuonna useimmissa liiketoiminnoissa ja että myyntihintoihin tulee nousua viime vuoteen verrattuna.

Toisaalta näkymiä synkistää muun muassa Pohjois-Euroopan lämmin ja sateinen sää, joka on UPM:n mukaan väliaikaisesti rajoittanut puunkorjuuta.

– (Tämän) odotetaan vaikuttavan negatiivisesti vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen (tammi–maaliskuun) tulokseen, UPM arvioi talouskatsauksessa.

Lisäksi yhtiö ennakoi, että tuotantoon liittyvät kustannukset jatkavat nousuaan viime vuoteen verrattuna.

– UPM jatkaa toimenpiteitä kiinteiden ja muuttuvien kulujen vähentämiseksi lieventääkseen tämän vaikutusta.

UPM:n liikevaihto kasvoi loka–joulukuussa noin 2,57 miljardiin euroon, kun se vuotta aiemmin oli 2,48 miljardia. UPM:n koko viime vuoden liikevaihto oli noin 10,01 miljardia, kun liikevaihto vuonna 2016 oli noin 9,81 miljardia.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut