Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ericssonin tulos odotuksia heikompi – yhtiö hiukan nollan yläpuolella

Viime vuosi oli haastava ja että tulos on kaukana pitkän aikavälin tavoitteista, toimitusjohtaja sanoo.

LKS 20161004 - Televiestintäalan laitetoimittaja ja palveluiden tuottaja Ericssonin pääkonttori Kistassa Tukholmassa 6. syyskuuta 2013. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI \\Instructions: STT:N JUTTUUN Verkkoyhtiö Ericsson aikoo vähentää Ruotsissa 3 000 henkilöä Jussi Nukari

STT, TT

Verkkoyhtiö Ericssonin liiketulos on jäänyt analyytikkojen odotuksia heikommaksi. Ericssonin vertailukelpoinen tulos oli loka-joulukuussa plussalla reilut 40 miljoonaa euroa (400 miljoonaa kruunua), kun se vuotta aiemmin oli noin 450 miljoonaa euroa (4,4 miljardia kruunua).

Yhtiön liikevaihto laski noin 5,8 miljardiin euroon (noin 57 miljardiin kruunuun) vertailukauden noin 6,6 miljardista eurosta (65 miljardista kruunusta).

Ericssonin toimitusjohtaja Börje Ekholm sanoi keskiviikkona talouskatsauksessa, että viime vuosi oli haastava ja että tulos on kaukana pitkän aikavälin tavoitteista. Ekholmin mukaan yhtiö jatkaa toimintojensa tehostamista.

Viime marraskuussa Ericsson sai Suomen-toimintojaan koskevat yt-neuvottelut päätökseen ja ilmoitti irtisanovansa 51 työntekijää.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut