Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Huhtasaari: "Me ollaan jo voitettu"

Huhtasaaren mukaan puolueen kenttäväki ei ole koskaan ollut niin kiinnostunut vaaleista kuin nyt.

Laura Huhtasaari saapui vaalivalvojaisiinsa puolisonsa Teemu Lämsän kanssa. Taustalla soi Tämä taivas, tämä maa- kappale. Martti Kainulainen / Lehtikuva

STT

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari saapui vaalivalvojaisiinsa puolisonsa Teemu Lämsän kanssa. Taustalla soi Tämä taivas, tämä maa- kappale, johon Huhtasaari puheessaankin viittasi.

– Virta ei lopu, jaksan sen takia, koska meidän aate on voimavara. Ja kuten äskeisen laulun sanoin tämä maa sukupolvelta toiselle jää.

Vaalivalvojaisissa ei Huhtasaaren saapumisen aikaan ollut väkeä tungokseen asti. Hän vastaanotti halauksia puoluetovereilta Ritva "Kike" Elomaalta ja Leena Mereltä ja antoi haastatteluja ennen ensimmäisten suorien lähetysten alkua.

Huhtasaari kiitteli kentän työtä ja sanoi, että puolue on tietyllä tapaa jo voittanut presidentinvaalit. Hän viittasi viime kesän tapahtumiin, kun puolue jakaantui puoluekokouksen ja uuden puheenjohtajan valinnan jälkeen.

– Me olemme jo voittaneet. Perussuomalaiset yritettiin tuhota, ja jos koko johto lähtee, se ei ole puolueelle mikään helppo harjoitus. Meidän kenttä ei ole ollut mistään vaaleista näin innostunut kuin on nyt. Tämä todistaa, että perussuomalaiset on selvinnyt ja entistä vahvempana.

Viimeisessä Ylen presidentinvaaligallupissa Huhtasaari oli kolmantena tasoissa Paavo Väyrysen (valitsijayhdistys) kanssa kuuden prosentin kannatuksella.

Viime presidentinvaaleissa vuonna 2012 perussuomalaisten ehdokas Timo Soini sai yhteensä 9,3 prosenttia äänistä ja sijoittui neljänneksi.

Ennakkoäänten laskenta on tarkoitus valmistua iltakahdeksan aikaan. Ääntenlaskun arvioidaan valmistuvan iltakymmenen jälkeen.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut