Nordea kieltää työntekijöiltään kaupankäynnin kryptovaluutoilla

Kielto tulee voimaan helmikuun lopussa.

LKS 20171211 ACW101; (FILES) This file photo taken on August 3, 2016 shows a Bitcoin sign in Hong Kong.Bitcoin made its debut on a major exchange on December 10, 2017, opening at $15,000 per unit at the Chicago board options exchange. A few minutes after its 2300 GMT opening a futures contract tied to the currency had risen to $15,600, still short of last week's high of over $17,000. / AFP PHOTO / ANTHONY WALLACE - LEHTIKUVA / AFP Anthony Wallace / Lehtikuva / AFP Photo

STT, TT

Finanssikonserni Nordea kieltää työntekijöitään käymästä kauppaa bitcoineilla ja muilla kryptovaluutoilla. Ruotsalaisen uutistoimisto TT:n mukaan pankki on huolissaan siitä, että työntekijät joutuisivat tilanteisiin, jotka olisivat epäeettisiä tai jopa rikollisia.

Kielto tulee voimaan helmikuun lopussa. Nordean Ruotsin-lehdistöpäällikkö Afroditi Kellberg kertoo, että aiemmin virtuaalivaluuttoja hankkineita työntekijöitä ei pakoteta myymään niitä pois.

– Työntekijät, jotka jo omistavat niitä, saavat säilyttää omistuksensa, mutta sijoituksen kasvattamista ei sallita. Heitä kehotetaan myös myymään ne, mutta siihen ei ole pakkoa, Kellberg sanoo.

Nordealla on noin 31 000 työntekijää. Pankin Suomen-viestinnästä vahvistetaan STT:lle, että kielto koskee kaikkia työntekijöitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.