Levyarvio: Voimakas debyytti

Mikko Siltanen

Sylvia Blah

Sä et kuole tänäänkään

Tahto Levyt

Arvio: 4/5

Sylvia Blah on jyväskyläläinen kvartetti, johon moni musiikinnälkäinen saattoi törmätä vaikkapa viimekeväisellä Yläkaupungin Yö -festivaalilla. Genrerajoja venyttelevä yhtye sekoittaa musiikissaan niin punkia, progea kuin elektronistakin ilmaisua.

Vessapaperista, työelämästä ja personal trainerista laulavan bändin esikoisalbumi Sä et kuole tänäänkään syntyi yhteistyössä Risto Ylihärsilän kanssa. Ylihärsilä tuntuukin osuvalta kumppanilta, sillä hän on saanut istutettua bändin eklektisen ja poukkoilevan soundin kiinteisiin raameihin.

Hienon debyytin keskeisimpiä elementtejä ovat laulujen tekstit sekä keulakuva Mirka Seppäsen ääni. Teatterintekijänäkin tunnetuksi tullut Seppänen on voimakas ja persoonallinen tulkitsija, jota voisi verrata Maritta Kuulaan. Tekstipuolella ollaan lähempänä punkin kriittistä ja jopa nihilististä eetosta.

Vahvimmillaan Sylvia Blah on seesteisemmissä lauluissa. Helsinki kuvaa hienosti pääkaupungin suuruutta ulkopuolisen vierailijan näkökulmasta, ja albumin päättävä nimikkokappale vie kuulijan runolliselle matkalle autoilun maailmaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.