Tanskassa ei riitä kirjeitä – jakelu uhkaa loppua parin vuoden päästä

Kirjepostin määrä on laskenut Tanskassa nopeammin kuin missään muualla maailmassa.

STT, Ritzau

Perinteisen kirjepostin jakaminen on Tanskassa niin kannattamatonta liiketoimintaa, että sille ei parin vuoden kuluttua ehkä löydy vapaaehtoista hoitajaa, varoittaa Tanskan liikenneministeri Ole Birk Olesen. Birk Olesen selosti tilannetta Tanskan kansankäräjien liikennevaliokunnalle ja totesi, että valtio varautuu siihen, että jakelulle ei löydy ottajaa.

Postnordin Tanskan toimitusjohtaja rauhoitteli tilannetta. Peter Kjaer Jensen kiirehti vakuuttamaan, että yhtiö haluaa kannattavuusongelmista huolimatta pitää kiinni perinteisen kirjepostin jakelusta.

Valtiolla on nyt vuoteen 2019 jatkuva sopimus kirjeiden jakelusta Postnord-yhtiön kanssa, joka muodostettiin yhdistämällä Ruotsin ja Tanskan postit.

Kirjepostin määrä on laskenut Tanskassa nopeammin kuin missään muualla maailmassa. Ministeri arvioi liikennevaliokunnassa, että yhtiö ei todennäköisesti halua jatkaa kannattamatonta toimintaa.

Postnord on sanonut haluavansa vähentää henkilökuntaansa Tanskassa noin 4 000 henkilöllä. Se on kallista, sillä yhtiön pitäisi maksaa monille irtisanottaville kolmen vuoden palkka. Yhtiön tappioiden paikkaamiseksi Ruotsi ja Tanska sopivat viime syksynä ratkaisusta, jossa Postnordia tuettiin 2,2 miljardilla Ruotsin kruunulla (220 miljoonalla eurolla).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.