Työryhmä muuttaisi esittävän taiteen valtionosuudet määräaikaisiksi

Kolme- tai kuusivuotisen valtionosuuden edellytykset poikkeaisivat toisistaan. Museoiden valtionosuuskelpoisuus kuitenkin olisi voimassa toistaiseksi.

STT

Kulttuurin valtionosuustyöryhmä ehdottaa, että taide- ja kulttuurilaitosten kelpoisuus valtionosuuden saajaksi muuttuisi määräaikaiseksi esittävän taiteen osalta. Kolme- tai kuusivuotisen valtionosuuden edellytykset poikkeaisivat toisistaan. Museoiden valtionosuuskelpoisuus kuitenkin olisi voimassa toistaiseksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä esittää, että teatteri- ja orkesterilaki korvataan esittävän taiteen edistämisestä annettavalla lailla. Laki kattaisi yleisesti kaikki esittävän taiteen muodot. Museolaki uudistettaisiin sekin kokonaan.

Työryhmä luovutti ehdotuksensa ministeri Sampo Terholle (sin.) keskiviikkona. Ehdotukseen liittyy viisi eriävää mielipidettä. Seuraavaksi ehdotus lähtee lausuntokierrokselle.

Tampereen Työväen Teatteri protestoi tuoreeltaan sitä, että ehdotus poistaisi TTT:ltä kansallisnäyttämön aseman. Tämä tarkoittaisi kahden miljoonan euron eli viidenneksen leikkausta TTT:n budjettiin.

Muiden kansallisnäyttämön asemassa olevan teattereiden asemaan tai rahoitukseen ei esityksessä TTT:n mukaan puututa.

TTT varoittaa, että ehdotus vaarantaa sen toiminnan erityisesti Suuren näyttämön osalta. Ehdotus on teatterin mukaan myös aluepoliittinen katastrofi.

Tampereen Työväen Teatteri on Suomen kolmanneksi suurin teatteri ja pääkaupunkiseudun ulkopuolella suurin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.