Elokuva-arvio: Hääjuhlissa on tunnelmaa, sulhanenkin kuumana

Ranskalaiskomedia viihdyttää varsinkin humaanissa finaalissaan.

Elokuvan pääosaan sulhasen rinnalle nousee hieman epämääräinen catering-joukkio.

Olli-Matti Oinonen

C'est la vie: häät ranskalaiseen tapaan

Arvio: 3/5

Morsian kysyy, voiko hääkuvassa säästää, jos kuvan valkoiset reunat poistaa. Catering-vastaava Max (Jean-Pierre Bacri) on jo tympääntynyt hääparin säästöehdotuksiin ja toteaa, että mitäs jos 200 häävierasta lopulta toisivat omat raasteensa omissa Tupperware-astioissaan. Hääpari hiljenee.

Max jatkaa: hulppea linna ja hienot puitteet. Yritetään tarjota parasta ja järjestää hienot juhlat, jotka muistetaan. Totuus on, että ikimuistoiset juhlista olisi tulossa, mutta aivan toisista syistä.

Ranskalaiselokuvan odotukset ovat korkealla, sillä ovathan puikoissa Eric Toledano ja Olivier Nakache, jotka muistetaan hienon komedian Koskemattomat (Intouchables) ohjauksesta.

C'est la vie -elokuvan fokuksessa on Maxin johtama hieman epämääräinen catering-joukkio ja hyvin omanarvonsa tunteva sulhanen (Benjamin Lavernhe). Morsian jää täysin sivullisen osaan.

Ruokaa on muun muassa liian vähän ja annoksia pitää puolittaa, eikä Maxin tilaama ravintolaorkesterikaan osaa toivottuja italiankielisiä iskelmiä.

Sähinää ja monia läheltä piti -tilanteita riittää sinänsä vauhdikkaassa menossa.

Elokuvaa mainostetaan vuoden hauskimpana komediana. Vaikea yhtyä tuohon väitteeseen. Vuoden hykerryttävinkään se ei ole.

Osaatteko leikata merianturaa? En. Osaatteko käsitellä Bassia? En ole soittomiehiä.

Jos tällaiset sutkaukset hymyilyttävät, niin sitten ollaan lähellä. Puhutaan siis hymyilyttävästä komediasta, joka kyllä viihdyttää varsinkin humaanissa finaalissaan.

C'est la vien ongelma on käsikirjoituksessa. Siinä puhutaan paljon, mutta sisältö on varsin tyhjänpäiväistä. Rytmi toimii sinänsä erittäin kevyesti ja elokuvaa on ilmavan raikas katsoa.

Katsoja kuitenkin odottaa hetkeä, jossa voisi röhönaurun päästää, mutta sellaista elokuvan käsikirjoitus ei tarjoile. Kenties kyse voi olla myös kulttuurieroista. Se, mikä naurattaa ranskalaisia, ei avaudu suomalaisille. Elokuvan lähtökohdat lupaavat paljon, mutta saalis jää lopulta varsin vähäiseksi. Muutamia persoonallisia henkilöhahmoja ja kauniit puitteet hääjuhlien pitoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.