Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Luxemburgissa kumottiin toisen Luxleaks-tietovuotajan tuomio

Korkeimman oikeuden mukaan vetoomustuomioistuin käsittelee jutun vielä uudelleen.

STT, AFP

Luxemburgissa korkein oikeus on kumonnut toisen niin sanotuista Luxleaks-tietovuototuomioista. Kaksi tilintarkastusyhtiö PwC:n (PricewaterhouseCoopers) entistä työntekijää oli aiemmin tuomittu tietovuodoista, jotka paljastivat vuonna 2014 salaisia verosopimuksia Luxemburgin ja satojen suuryritysten, kuten Ikean ja Applen, välillä.

Tänään Luxemburgin korkein oikeus kumosi toisen syytetyn tuomion puolen vuoden ehdollisesta vankeudesta ja 1 500 euron sakoista. Toisen syytetyn saama 1 000 euron sakkotuomio jää voimaan.

Korkein oikeus ilmoitti, että seuraavaksi vetoomustuomioistuin pitää asiasta uuden oikeudenkäynnin niin, että uudet tuomarit käsittelevät jutun.

Syytettyjen tuomiot olivat jo kertaalleen lieventyneet viime maaliskuussa. Alun perin toissa vuonna heistä kumpikin oli tuomittu ehdolliseen vankeuteen. Jutussa oli tuolloin osallisena myös ranskalainen toimittaja, mutta hänet vapautettiin syytteistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut