Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Reutersin toimittajia uhkaa ankara rangaistus Myanmarissa – syytetään salassapitolain rikkomisesta

Rangaistus rikoksesta voi olla jopa 14 vuotta vankeutta.

Kaksi Reuters-uutistoimiston toimittajaa on ilmeisesti saanut salaiseksi julistettua materiaalia poliiseilta. Ye Aung Thu / Lehtikuva /AFP Photo

STT, AFP

Myanmarin poliisi syyttää oikeudessa kahta uutistoimisto Reutersin toimittajaa ankaran salassapitolain rikkomisesta. Rangaistus rikoksesta voi olla jopa 14 vuotta vankeutta.

Toimittajat ovat Myanmarin kansalaisia. He ovat uutisoineet armeijan toimista Rakhinen osavaltiossa, jossa asuu vainottuja rohingya-muslimeita. YK on vaatinut Myanmaria lopettamaan heihin kohdistuvat sotilastoimet.

Toimittajakaksikko pidätettiin kuukausi sitten. Poliisin mukaan he olivat saaneet salaiseksi julistettua materiaalia kahdelta poliisilta.

Reuters vakuuttaa, että toimittajat eivät ole syyllistynyt mihinkään. Muun muassa EU ja Yhdysvallat ovat vaatineet heidän vapauttamistaan. 

Syytteitä käsitellään seuraavan kerran 23. tammikuuta, jolloin oikeusistuin päättää, ottaako se tapauksen käsiteltäväkseen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut