Britannian opetusministeri eroaa – tarjottu uusi pesti ei kelvannut

Greening mieluummin erosi kuin otti vastaan hänelle tarjottua työ- ja eläkeministerin pestiä.

Justine Greening. Justin Tallis

STT

Britanniassa pääministeri <Person>Theresa Mayn </Person>yritys jakaa uudelleen hallituksensa ministerisalkkuja koki kolauksen entisen opetusministerin kieltäydyttyä vaihtamasta salkkuaan.

Britannian opetusministeri <Person>Justine Greening </Person>ilmoitti eroavansa hallituksesta. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Bloomberg.

Greening mieluummin erosi kuin otti vastaan hänelle tarjottua työ- ja eläkeministerin pestiä. Greeningin opetusministerinä korvaa <Person>Damian Hind</Person> ja työ- ja eläkesalkun vastaanottaa <Person>Esther McVey</Person>.

Greening ei ole ainoa ministeri, joka ei ole taipunut noudattamaan pääministeri Mayn näkemystä hallituksen uudesta ilmeestä. Aiemmin May joutui napit vastakkain terveysministerinsä <Person>Jeremy Huntin</Person> kanssa. Mediatietojen mukaan viisi vuotta terveysministerin salkkua kantanut Hunt kieltäytyi ottamasta vastaan uutta pestiä ja ajautui jopa riitaan pääministerin kanssa. Lopulta Hunt sai pitää nykyisen salkkunsa.

May järjestelee hallitustaan uusiksi pönkittääkseen asemaansa poliittisesti vaikean vuoden jäljiltä.

Britannian keskeiset ministerit saivat maanantaina odotetusti jatkaa tehtävissään. Brexitistä vastaava ministeri <Person>David Davis</Person>, ulkoministeri <Person>Boris Johnson</Person>, valtiovarainministeri <Person>Philip Hammond</Person> ja sisäministeri <Person>Amber Rudd </Person>pitävät salkkunsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut