Levyarvio: Räppäri teki paluun suomeksi

Aki Lehti

Pijall

20-

Monsp

Arvio: 3/5

Lukuun ottamatta vierailuja muiden räppäreiden kappaleilla, Ceebrolistics-yhtyeestä parhaiten tunnetusta Pijallista eli Janne Hyttisestä ei ole kuulunut vuosikausiin mitään. Reilu vuosi sitten Facebookiin ilmestynyt artistiprofiili julisti hänen palanneen, ja nyt uutta musiikkia ilmestyy kunnon kasa.

20- on tuplalevy, jonka toinen osa 20+ julkaistaan tammikuun lopussa. Lisäksi nykyään suomeksi räppäävä Pijall on lupaillut keväällä kauppoihin ilmestyvän Jaguar-nimisen pitkäsoiton.

Pijallin paluuta käsittelevissä artikkeleissa on keskitytty lähinnä miehen kääntymiseen muslimiksi. Islam ei kuitenkaan määritä miehen musiikkia, vaikka hän siitä paljon räppääkin.

20- tarjoaa hyvää fiilistä ja yltiörehellistä ympäröivän maailman sekä oman itsensä tarkkailua keski-ikää lähestyvän suomalaismiehen silmin. Aiheet ovat henkilökohtaisia, mutta universaaleja.

Singlenä julkaistu Tuntematon sotilas on levyn harvoja ensikuuntelulla päähän soimaan jääviä lauluja. Albumi ei todellakaan hypi silmille, vaan vaatii kuulijalta täyden huomion. Ilman keskittymistä se taipuu turhankin helposti taustamusiikiksi. 20- kuulostaa vähän varovaiselta alkusoitolta, joka lupaa paljon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.