Yritysten pitää paljastaa sukupuolten väliset palkkaerot Saksassa

Lauantaina voimaan tullut laki koskee kaikkia yksityisen ja julkisen sektorin yrityksiä, joissa on yli 200 työntekijää.

Lauantaina voimaan tullut laki velvoittaa, että yritysten on kerrottava yksittäisille työntekijöille, kuinka paljon vastakkaista sukupuolta olevat työntekijät tienaavat vastaavissa työtehtävissä. Anniriitta Tolvanen

STT

Saksassa yritysten on nykyisin kerrottava, millaiset palkkaerot miehillä ja naisilla ovat, uutisoi muun muassa Financial Times. Lauantaina voimaan tullut laki velvoittaa, että yritysten on kerrottava yksittäisille työntekijöille, kuinka paljon vastakkaista sukupuolta olevat työntekijät tienaavat vastaavissa työtehtävissä.

Laki koskee kaikkia yksityisen ja julkisen sektorin yrityksiä, joissa on yli 200 työntekijää. Saksassa naiset ansaitsevat keskimäärin 22 prosenttia vähemmän kuin miehet. Euroopan unionissa naiset tienaavat keskimäärin 16 prosenttia miehiä vähemmän.

Yritysjohtajat ovat arvostelleet uutta lakia voimakkaasti. Heidän mukaansa se kuormittaa kohtuuttomasti yrityksiä ilman todistettua hyötyä.

– Fakta on, että Saksassa miehille ja naisille maksetaan samasta työstä samalla työnantajalla sama palkka, sanoo Saksan työantajaliiton pääjohtaja Steffen Kampeter.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut