Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lähteet yhdysvaltalaismedialle: FBI tutkii Bill Clintonin perustamaa säätiötä

Lähteiden mukaan viranomaiset tutkivat, annettiinko säätiölle lahjoituksia korvauksena poliittisista palveluksista vuosina 2009–2013.

Hillary Clintonin (kuvassa) tiedottaja kommentoi tietoja sanomalla, että republikaanit ovat jo pitkään yrittäneet tehdä säätiöstä poliittisen kiistakapulan. Handout

STT

Yhdysvaltalaismedian tietojen mukaan liittovaltion poliisi FBI tutkii jälleen entisen presidentin <Person>Bill Clintonin</Person> perustamaa Clinton Foundation -säätiötä. Muun muassa The Hill -verkkolehti ja New York Times uutisoivat lähdetietojen pohjalta, että viranomaiset tutkivat, annettiinko säätiölle lahjoituksia korvauksena poliittisista palveluksista vuosina 2009–2013. Bill Clintonin vaimo <Person>Hillary Clinton</Person> oli tuolloin ulkoministeri.

Washington Postin tietojen mukaan aiempi säätiöön kohdistunut tutkinta lopetettiin, koska oikeusministeriössä pelättiin, että mikäli tutkinta tulisi julkisuuteen, se voitaisiin nähdä yrityksenä vaikuttaa vuoden 2016 presidentinvaaleihin. Hillary Clinton oli vuoden 2016 vaaleissa demokraattien ehdokkaana.

Oikeusministeriö ei ole vahvistanut tietoja tutkinnasta.

Säätiöstä asiaa kommentoitiin sanomalla säätiön jo osoittaneen tämänkaltaisten syytösten olevan perättömiä. Säätiön tiedottajan mukaan säätiö on kerta toisen jälkeen ollut poliittisesti motivoituneiden syytösten kohteena.

Hillary Clintonin tiedottaja puolestaan kommentoi asiaa sanomalla, että republikaanit ovat jo pitkään yrittäneet tehdä säätiöstä poliittisen kiistakapulan. Tiedottajan mukaan yritys jatkuu nyt sillä, että oikeusministeri <Person>Jeff Sessions </Person>ajaa tutkintaa eteenpäin presidentti <Person>Donald Trumpin</Person> tahdon mukaisesti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut