Niinistö ja Putin puhuivat puhelimessa, toivottivat toisilleen hyvää uutta vuotta

Presidentit toivottivat toisilleen hyvää uutta vuotta ja keskustelivat muun muassa Pohjois-Koreasta sekä Ukrainan konfliktista.

Sauli Niinistö toivotti Vladimir Putinin tervetulleeksi Savonlinnaan heinäkuussa. Martti Kainulainen / Lehtikuva

STT

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelivat tänään puhelimessa ja toivottivat toisilleen hyvää uutta vuotta, kertoo tasavallan presidentin kanslia.

– Presidentit keskustelivat ajankohtaisista kansainvälisistä asioista, kuten Pohjois-Koreasta ja Ukrainan konfliktista. Keskustelussa käsiteltiin myös Suomen ja Venäjän kahdenvälisiä suhteita sekä ympäristöyhteistyötä, mukaan lukien arktisen alueen suojelemiseksi tehtävä yhteistyö, kanslia kertoo tiedotteessaan.

Putin toisti keskustelussa myös onnittelunsa Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta.

Puhelu käytiin presidentin kanslian mukaan Suomen aloitteesta.

"Lämpimiä muistoja Savonlinnasta"

Putinin hallinto julkaisi tänään Kremlin nettisivuilla otteita presidentin uudenvuodentervehdyksistä ulkomaisille kollegoilleen.

Niinistölle esittämässään tervehdyksessä Putin kiittelee kesäistä Savonlinnan-vierailuaan.

– Tämä vuosi oli Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi. Minulla on lämpimiä muistoja juhlavista tapahtumista Savonlinnassa ja meidän merkittävästä tapaamisestamme, Putin kirjoittaa.

Putin vieraili Savonlinnassa heinäkuun lopussa. Presidenttien kahdenkeskisen keskustelun ohella he muun muassa seurasivat Olavinlinnassa Moskovan Bolshoi-teatterin esitystä Pjotr Tshaikovskin Jolanta-oopperasta.

Putin toivoo tervehdyksessään, että rakentava vuoropuhelu ja aktiivinen yhteistyö Venäjän ja Suomen naapuruussuhteiden vahvistamiseksi saa jatkoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut